Silivri Facebook
banner88

Başkan Emin Uysal
 
HABER: Müge CESUR
 
Silivri Birlik Motorlu Taşıtlar Kooperatifinin başkanlık seçimi, dün Silivri otobüs terminalinde yapılan törenle belirlendi. 53 üyenin katılımı ile gerçekleşen seçimi, geçen dönem mevcut Başkan olan Coşkun Aygören’in yardımcısı Emin Uysal kazandı.
Olaysız geçen seçimlere Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın’da katılarak Emin Uysal’ı tebrik ettiler. Seçimde 53 kişi oy kullandı ve 31 oyla geçen dönemin başkan yardımcısı Emin Uysal yeni başkan seçildi.
 
Uzun yıllardır Silivri Birlik Kooperatifinin başkanlığını yapan Aygören’de Emin Uysal’a desteklerini esirgemedi.
 
Emin Uysal seçimden sonra konuşmasına başlamadan önce Silivri Belediye Başkanı Hüseyin
Turan’a tarafsız kaldıkları ve bugüne kadar desteklerini esirgemedikleri için teşekkürlerini iletti. Uysal yapacakları yeniliklerden bahsederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi.
 
“Arabalarımızın İ.E.T.T’ye  katılımdan bizde istifade edeceğiz.”
 
1 Ocak 2009 tarihine kadar araçlarımızın hepsini büyütme yoluna gidiyoruz. Tabi ki bunların yaparken esnafımızın borç bedeli altına girdiğini de unutmamak gerekir. Dolayısıyla kazançlarını yükseltmek için bilhassa ilçemizde konuşlandırılmakta olan Silivri L tipi cezaevinden otogara ve Silivri ilçesinden saat başları Taksime sefer düzenlemesi konusunda da belediye başkanımızın yardımcı olacağını ummaktayız ve yardımlarını bekliyoruz.
 
Bu bir hizmet yarışıydı. Güzel bir seçim oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 5216 İ.B.B kanunu da dolayı otobüslerimizin İ.E.T.T’ye   katılımından biz de istifade edeceğiz. Bölge trafikteki trafik istasyon amirlerimizle, İ.E.T.T’ki resmi yetkili ve makamlarla, yine Silivri ilçe emniyetiyle ve yeni göreve gelen Şoförler Odası Başkanımız Zafer Aşkınla iyi bir diyalog içerinde hizmet çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Araçlarımızın değişimi ile her şey tamamlanmıyor.
 
“Şoför ve biletçi arkadaşlardan gelen şikayetlerin de farkındayız”
 
Uysal vatandaşların sıkça şikayet konusu olan şoför ve biletçiler hakkındaki sorunlarına değinerek bu dönemde köklü değişiklikler ve kolaylıklar yapılacağını söyledi. Uysal
“Şoför ve biletçi arkadaşlardan gelen şikayetlerin de farkındayız. Bunları eğitebilmek için bir psikiyatrist takviyesi de önümüzdeki günlerde gerçekleştirme niyetindeyiz.
 
Yine kendimize ve ailemize yapılmaması gereken hareketleri yapmamak  için şoför ve biletçi arkadaşlarımızdan da yardımcı olmalarını isteyeceğiz. Kendileri içerisinde kıdem sırasına göre baş şoför, baş biletçi gibi bir uygulama başlatacağız. Bunları halkımıza paylaşacağız. İrtibat ve şikayet telefonlarını belirleyeceğiz. Halkımızda bize yardımcı olmasını umuyoruz. Sabah 4.30’dan gece saat 10.45 ‘e kadar aralıksız hizmet veriyoruz. Sefer sayılarımız oldukça fazla ki yazın iki dakikada bir sefere çıkan arabalarımız oluyor. Malum sıcaklıktan dolayı şoför arkadaşlarımız olsun biletçi arkadaşlarımız olsun yıpranıyorlar. Ama onlara da gerekli önlemleri alarak istenilen bir hizmet seviyesine ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız.”
 
“Destekleri için Coşkun Aygören’e teşekkürlerimi sunuyorum”
 
Daha önceki yönetimde de  birlikte olduğum Coşkun Aygören başkanlığımızı yapıyordu. Aday olduğumda da kendisi bana desteklerini devam ettirdi. Kendisine teşekkür ediyorum . Bundan sonraki hizmetlerimizde Türkiye’deki ivmeyi yakalayabilmek için çalışmalarımız sürecek. Yalnız birtakım zorluklarla karşılaşabilir. Bunları aşacağız. Tüm resmi makamlara yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
 
“Kartlı sisteme geçiş için çalışmalarımız sürüyor”
 
Son olarak bilet fiyatlarındaki artışlardan bahseden Uysal bunların sebeplerini sıralarken kartlı sisteme geçiş konusunda da çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek şunlar söyledi “Silivri’de yaşayan vatandaşlarımız bilet fiyatlarının yüksek olmasından yakınıyorlar. Tuzla- Cevizlibağ 2 bilet, bizim Silivri Birlikler 4 bilet diye emsalde gösteriyorlar. Ama şunu da göz ardı etmesinler. Tuzladan Cevizlibağ’a kadar 1 koltuk birkaç kez yolcu değiştirmekte.
 
Oysaki Silivri  bir yolcu bindiği zaman Yenibosna’ya kadar gidebiliyor. Nüfus yoğunluğu metrekareye düşen insan sayısı orda çok daha fazla . Silivri’de  öyle değil. Silivri yazlık sayfiye alanını kapsamakta. Şu anki bilet fiyatlarıyla esnafımız senetlerini  zar zor ödüyor veya ödeyemiyor. İcra takip işlemleri ile boğuşuyor. Biletçi sorunlarına İ.E.T.T bir çözüm üretecek. Akıllı kart teklifinde bulunduk. Gittiği mesafe kadar kartından ücret düşürülmesi ki buraya uygun en uygun sistem budur. İstanbul’un hiçbir yerinde 8 ayrı bilet tarifesi uygulanan hat ve güzergah yoktur. Bizde 5 tane akbil kırılma noktası var. Sıkıntının farkındayız. İ.E.T.T ile birlikte çözüm üreteceğiz. Ücretsiz kartlarda da yaşanan sıkıntıların farkındayız. Tabi ki halkımız da haklıdır. Devletimiz onlara bu kartları uygun gördükleri için vermiştir.
 
Fakat bazı insanlar 10 YTL karşılığında bu kartlardan alarak bu şekilde ulaşım yapaya devam ediyorlar. Bu sürtüşmelerin tamamen önünü kesmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” dedi.
 
Yapılan seçimin ardından oluşan Emin Uysal’ın yönetim listesi ise şu şekilde :
 
Yönetim

Asil                                               Yedek
Emin Uysal                                            Muharrem Akıncıoğlu
Murat Tezeller                                       İsmet Aygören
Coşkun Aygören                                    Ferhan Gülan
BüLENT Akbaş                                     Birol Postacı
Engin Baştürk                                        Erdinç Güvenç
Tuncay Yıldırım                                     Mecnun Kurs
Sezer Eren                                              Sedat Eczan

Denetim

Asil                                              Yedek
Zeki Allak                                             Muharrem Güder
Hüseyin Onal                                        Reşat Eren
Ezaman Çetinkaya                                Ferdi İşkapar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol