Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN IŞIKLAR:YALAN İFTİRAYLA ÖRTÜLMEZ

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 100. Gün Değerlendirme toplantısında Kültürel ve Sosyal hizmetlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, önceki yönetimin Onater Ailesine ait tarihi evin restorasyonu için İl Özel İdaresi’ne katkı payı müracaatında bulunmadan ihale yaptığını ve bunun belediyeyi 500 bin TL zarara uğrattığını belirtmişti. Başkan Işıklar’ın açıklamaları üzerine eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan “Üzülerek söylüyorum yalan söylüyor. 17 tane tarihi binanın restorasyon projesi ile birlikte başvuru yaptık” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

IŞIKLAR: “NEDEN İHALEDEN ÖNCE BAŞVURUDA BULUNULMADI”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı açıklamada kendisini yalancılıkla suçlayan Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a, sert yanıt verdi. 100. Gün Değerlendirme toplantısında önceki yönetimin tarihi evlerle ilgili girişimlerini belirttiği halde, Turan’ın ısrarla “17 tane tarihi binanın restorasyon projesi ile birlikte başvuru yaptık” şeklindeki açıklamalarının abesle iştigal olduğunu söyleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “100. Gün Değerlendirme toplantımızda Onater Ailesine ait evin restorasyonu için İl Özel İdaresi’ne başvuruda bulunulmadığını ve bilinçsizce yapılan bu ihmalkârlığın belediyeye 500 bin TL’ye mal olduğunu söylemiştim. Yapılan ihmalkârlık yüzünden sadece restorasyon projesi bedeli olarak, İl Özel İdaresi’ne başvurusu yapılmadan 75 bin TL o dönem belediye bütçesinden ödenmiş. Arkadaş ısrarla 17 tarihi bina için başvuru yapıldığını söylüyor. Biz hiçbir zaman bunun aksini savunmadık. Bana Onater Ailesine ait evin proje uygulaması için neden ihaleden önce katkı payı müracaatında bulunulmadığını açıklasınlar.” dedi. Bundan önceki yönetimin bilinçsizce ve bilgisizce yaptığı hareket, iftirayla örtmeye çalıştığını ifade eden Başkan Işıklar; “Maalesef yalan, iftirayla örtülmüyor. Gerçekte, yalanda ortada” şeklinde konuştu. 

İL ÖZEL İDARESİNİN YANITI
Onater Ailesine ait olan ev için, önceki yönetimin müracaatta bulunmadığının ortaya çıkması üzerine, Silivri Belediye Başkanlığı tarafından 09.06.2009 tarihinde İstanbul İl Özel İdaresi’ne katkı payı başvurusunda bulunuldu. Onater Ailesine ait ev ile ilgili onaylı projenin olduğu ve ihalenin yapılmış olması nedeniyle başvuruya olumsuz yanıt veren İstanbul İl Özel İdaresi’nin resmi yazısı şu şekilde;
“İlgi yazıda Belediyeniz mülkiyetinde olan 20 M IV pafta, 184 ada, 1 sayılı parseldeki taşınmaz ile ilgili 22.05.2008 tarih ve 709 sayılı kararı ile onaylı projelerin bulunduğu, 20.02.2009 tarihinde ihalesi yapıldığı ve 19.03.2009 tarihinde 498.000.00 TL üzerinden sözleşmesi imzalandığı ve uygulamanın yapılabilmesi için Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına Ait katkı Payına Dair yönetmeliğin 7. maddesi uyarınca katkı payının kullandırılması istenmektedir. Söz konusu başvuru Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair yönetmeliğin Başvurularının değerlendirilmesi başlıklı 12. maddesi gereği incelenmiş olup ihalesi yapılmış ve sözleşmeye bağlanmış bir işe katkı payı kapsamında ödenek ayrılamayacağından dolayı başvurunuz değerlendirilmeye alınmamıştır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol