Silivri Facebook
banner88

Bayanlar Mega Saray'da kurtlarını döktü!

Silivri Belediyesi Mega Saray’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması düzenledi. 6 ve 7 Mart tarihlerinde düzenlenen kadınlar günü kutlaması, saat 20.00’da başladı ve gece geç saatlere kadar devam etti.
Kadınlar günü kutlamasına Silivri Sevgi Pınarı Sosyal Hizmet Merkezi Başkanı Bahar Turan ev sahipliği yaptı. Geceye, Silivri Belediye Başkanı AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Alev Dedegil ve Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’un eşi Güneş Demirkol da katıldı.
İlk gün beldelerde yaşayan bayanların eğlendiği Mega Saray’da ikinci gün Silivri merkezdeki bayanlar ağırlandı.

Bahar Turan’dan kadınlar günü şiiri!

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın eşi, Silivri Sevgi Pınarı Sosyal Hizmet Merkezi Başkanı Bahar Turan gecede bir konuşma yaparak, tüm kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü, mevlit kandilini ve Silivri Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi’nin 4. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Eşi Hüseyin Turan’ın her zaman yanında olduğunu ve kendisine destek verdiğini dile getiren Bahar Turan, davetlilerin huzurunda eşine teşekkürlerini iletti. Bahar Turan “Doğduğumuz yer kadar yaşadığımız yerde önemlidir. Bizim için, kadınlar için Anadolu vatan, Trakya can, Silivri’ ye canım kurban. İşte biz hepimiz Türk kadınıyız, Silivri, Trakya kadınıyız” şeklinde konuştu. Turan konuşmasının sonunda kadınlar günü nedeniyle Güldane Yazıcı Erdoğdu’nun ‘işte ben o Türk kadınıyım’ şiirini okudu.

Kıyıklık: “Silivri’de artık Turan’ın yerine hanımlar oturacak”

Geceye katılan AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da konuşma yaptı. Kıyıklık yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün dünya kadınlar günü, aslında kadınımızda erkeğimiz de her gün anılmalı, her gün hatırlanmalı. Her gün onlara gerekli saygı ve sevgi gösterilmeli. Yılda bir kez de olsa en azından bir başlangıç yapılıyor. Yıllardır Türkiye de dünya kadınlar günü kutlanıyor. Anadolu da buradakine oranla kadının erkeğe, erkeğin kadına saygısı maalesef yer verilmiyor. Bunlar çok acı şeyler. Kadın ve erkek hayatta birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Hele hele de kadınlar. Allah resulünün yarın doğum gününü kutluyoruz. Allah resulü cennetin anaların ayakları altında olduğunu, kadınların yüceliğini bizlere söylemiştir. Ülkemizde kız çocuklarını erkek çocuklarından ayırmayalım. Çocuklarımıza sevgi ve saygı gösterelim. Sayın başkanımız Tayyip Erdoğan ilk defa 9 tane kadın milletvekilini meclise götürmüştür. AK Parti her zaman kadın ve erkeği eşit durum da görmüştür. Ve son olarak kadınlarımızı saygıyla ve sevgiyle selamlıyor ve onlarla gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Dedegil: “Bu akşam eğlenmeye geldik siyaset konuşmaya değil”

AK Parti 3. bölge milletvekillerinden Alev Dedegil de bir konuşma yaparak, tüm bayanların kadınlar gününü kutladı. Dedegil “Bu akşam siyaset konuşmayalım. Bu akşam siyasi de düşünmeyelim. Bu akşam eğlenelim. Bizim günümüz kadınlar günü bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Bundan 160 sene önce 129 kadınımızın anısına bir araya geldik. Birleşmiş Milletlerin tüm dünya kadınları için ortak kabul ettiği bugün bir araya geldik. Ve sizlerin önünde bu zamana kadar kadın haklarının arkasında bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Turan: “Silivri’ye canım kurban”

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkarak konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, geleneksel hale getirdikleri kadınlar günü kutlamasını bu yıl da gerçekleştirdiklerini dile getirerek: “5 senedir yaptığımız kadınlar günü kutlamasını bu günde devam ettirdik. Biz sizden aldığımız Silivri yi emanetimizi şimdi sizlere hizmet edilmiş bir şekilde veriyoruz. Başbakanımızla İstanbul Büyükşehir belediye başkanımızla gece gündüz çalıştık ve karşınıza alnımız açık başımız dik bir şekilde geliyoruz” dedi.
Başkan Turan, konuşmasına şu sözlerle devam etti “Silivri’ye Türkiye’nin en büyük hava limanı geliyor. Sadece bu hava limanın gelmesi demek 30.000 insanımıza iş imkânı demek, üniversite mezunundan ilkokul mezununa kadar, farklı yapıdaki insanlarımıza kadar ve yine Silivri’miz gelecekte İstanbul’un üniversite kampüsü olacak. Yeni üniversiteler geliyor. Şuan da belediyemize ruhsat başvurusu var. Üniversite için Türk- Alman Üniversitesi’nin yerini tahsil ettik ve son aşamasına geldik. 4 tane devlet üniversitesi 2 tane vakıf üniversitesi başvuruları var. Bize vereceğiniz her destek gelecekteki iş ve istikrar sahası demek. Silivri’mizin genişlemesi büyümesi demek, küçük esnafımızın büyümesi demek, o yüzden Silivri’nin önünü açık edin kesmeyin. Kesmeyin ki gelecekte İstanbul’un yeni merkezi olsun yeni başkenti olsun. Milletvekilimiz Feyzullah Kıyıklık beyefendiye de şunu söylemek istiyorum. Aile içinde rekabet yok, hizmet yarışı var. Ve biz bu güne kadar hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Anadolu vatan, Trakya can, Silivri’ye canım kurban.”
Yapılan konuşmaların ardından bayanlar, sahne alan sanatçılar eşliğinde gönüllerince eğlenerek 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol