Silivri Facebook
banner88

Bayram şekerleri görücüye çıktı
 
Haber MERKEZİ
 
Market ve alışveriş merkezlerinde şeker satış stantları kuruldu, şekerciler vitrinlerini renk renk, çeşit çeşit şekerlerle süsledi. Hammadde fiyatlarındaki artışın etkisiyle şeker fiyatları geçen yıla oranla ortalama yüzde 10 arttı. Şeker üreticisi ve toptancıları, son 3 yıldır şeker fiyatlarının değişmediğini hatırlatarak, bu yıl fiyatların artmasının kaçınılmaz hale geldiğini bildirdiler.
 
Şeker fiyatlarının artmasının yanı sıra petrol ve elektrik girdilerinin yükselmesinin bayram şekeri fiyatlarını etkilediğini vurgulayan üreticiler, bu nedenle bayram şekeri fiyatlarındaki artışın yüzde 15'e kadar çıkabileceğini kaydettiler. Kayseri'de kilosu 3,5 YTL'ye de bayram şekeri almak mümkün iken, çikolata da kilo kilo fiyatı 55 YTL'ye kadar çıkıyor. Çikolatası özel olan ve daha pahalı malzemelerden imal edilen şekerlerin ambalajı da dikkat çekiyor. 55 YTL'den satılan çikolataların ambalajı bebek figürleri veya çiçeklerle süsleniyor.
 
Diğer taraftan bayram şekeri ve lokumunun yanında misafirlere ikram edilen kolonyanın litresi de 4 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol