Silivri Facebook
banner88

Beklenen olmadı

HABER:Melis AVCI

Silivri Belediye Meclisi Ekim Ayı 2. oturumu dün saat 11.00’da belediye meclis salonunda gerçekleşti. Meclis toplantısında 4 gündem maddesi görüşüldü.

 
İmar Komisyonuna havale edilen, Silivri Alibey Mahallesi 19NI, 20 NIV pafta, 99 ada, 58–59 nolu parsellerin 1/1000 ölçekli plan tadilatının görüşülmesi ile ilgili ilk gündem maddesine CHP’li meclis üyeleri ve Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can ret kararı verdi. CHP meclis grubu adına söz alan Muharrem Aydoğan “Bu plan tadilatı ada bazında bir plan tadilatı değil, kişiye özel bir plan tadilatı. Yasaya uygun olabilir, hukuka uygun olabilir ama Silivri’mize uygun değil. Her kentin bir ruhu vardır. Ve bu tadilatın Silivrimizin ruhuna uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu sebeple bu plan tadilatına evet dememiz mümkün değil” dedi. Gündem maddesi AK Parti’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Gündem ikinci maddesi olan Silivri Alibey Mahallesi 20 M III pafta, 755 ada, 7 ve 8 No’lu parsellerin 1/1000 ölçekli plan tadilatının görüşülmesi ile ilgili madde yine AK Parti’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Diğer bir gündem maddesi olan Silivri Yeni Mahalle 80 Ada ve etrafının 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile bölge plan tadilatıyla ilgili madde, Silivri’de bulunan odalar, sivil toplum kuruluşları ile yapılacak ortak bir toplantı kararı alınarak, oy birliği ile kabul edildi.
 
Gündemin dördüncü ve son maddesi olan 2009 mali yılı bütçesinin görüşülmesi ile ilgili gündem maddesi ise Anayasa Mahkemesi’ne takıldı. Belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nde olan yasa henüz bir netliğe kavuşmadığı için, 2009 mali yılı bütçesinin görüşülmesi ile ilgili maddenin gündemde kalmasına oy birliği ile karar verildi.
 
Turan, Mimarsinan Konakları ile ilgili sunum yaptı
 
Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can’ın Silivri Belediyesi Ekim Ayı ilk oturumunda Mimarsinan Konakları ile ilgili vermiş olduğu önergeye, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, sunum gösterisiyle yanıt verdi. Başkan Turan, Mimarsinan Konakları’nın fotoğraflarının yer aldığı sunum gösterisinde, mevcut olan eğim sebebiyle binalarda bodrumun iki kata çıktığını belirtti.
 
Değirmenci, 4,5 yıldan sonra meclis salonunda!
 
Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, 4,5 yılın sonunda ilk kez Silivri Belediye Meclis Salonu’na geldi. Silivri Belediye Meclisi Ekim Ayı 2. oturumunu baştan sona kadar takip eden Değirmenci’nin yanında CHP Silivri eski İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Çantaköy Belde Başkanı Devrim Uzun, CHP Değirmenköy Belde Başkanı Doruk Bulut, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kamil Çelik’de yer aldı. Meclis’i izleyenler arasında Silivri eski Mimarlar Odası Başkanı Ertaç Öner’de vardı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol