Silivri Facebook
banner88

Beldeler birleşti isimler değişti!

Haber:Melis AVCI

AK Parti hükümetinin üzerinde çalıştığı belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi. CHP’li milletvekilleri, belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili yasa tasarısının iptali ve yürürlükte durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuş, fakat mahkeme 43 ilçenin kurulmasını öngören yasanın iptal istemine ret kararı almıştı.
Bu kararla birlikte Büyükçavuşlu, Çanta, Değirmenköy, Gümüşyaka, Ortaköy, Kavaklı ve Selimpaşa Silivri’ye bağlandı. Beldelerin kapatılarak tek bir merkezde toplanmasının ardından yasa gereği çift isimli mahalleler beldeler tarafından değiştiriliyor.

İlk isim değişikliği Çanta’da başladı

Sadece Çanta ve Kavaklı’da Silivri ile ortak mahalle isimleri olduğu öğrenilirken, diğer beldeler de kendi aralarında aynı mahalle isimleri olduğu için isim değişikliğine gitmek zorunda kalacak. İlk isim değişikliği Çanta’da yapıldı. Çanta’da bulunan ‘Fatih’ ve ‘Mimarsinan’ Mahalleleri Silivri’de olduğu için, ‘Sancaktepe’ ve ‘Balaban’ olarak değiştirildi. Kavaklı’da bulunan ‘Cumhuriyet’ Mahallesi’de Silivri’de bulunduğu için belde belediyesi tarafından değiştirilecek.
Selimpaşa, Büyükçavuşlu, Gümüşyaka ve Ortaköy’de ortak olarak bulunan ‘Merkez’ Mahallesi isminin de, her beldede belde isminin önüne alarak değiştirileceği öğrenildi.

Muhtarlar memnun değil

43 ilçenin kurulmasını öngören yasanın yürürlüğe girmesiyle Silivri’nin tek bir merkezde toplanması şimdiden sorunlar yaratmaya başladı. İlk tepkiyi Çanta’da bulunan Fatih ve Mimarsinan mahalle muhtarları verdi. Ömer Ercan ve Hasan Susulu, mahallelerinin ‘Sancaktepe’ ve ‘Balaban’ olarak değiştirilmesi tepki gösterdi. Konu ile ilgili tepkilerini gün geldiği zaman göstereceklerini belirten muhtarlar, bölgede yaşayan vatandaşlarında uzun yıllardır kullandıkları mahalle isimlerinin değiştirilmesinden hoşnut olmadığını söylediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol