Silivri Facebook
banner88

Beyaz Kabus Trakya'dan Giriş Yapıyor
 
Kaynak : Sabah Gazetesi
 
Hava sıcaklıkları, hafta sonunda 10 derece düşecek. Trakya`da yılın ilk karı bekleniyor. Yarın gece İstanbul`da sıcaklık sıfır dereceye kadar inecek. Lodosun hızı saatte 100 km.`yi bulacak.
 
Yağışlı hava ve fırtına, bugünden itibaren etkili olacak. Sıcaklıklar 10 derece kadar azalacak. Trakya ve Marmara`ya ise yılın ilk karı düşebilir. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi, halen Marmara bölgesinde etkili olan lodosun fırtınaya dönmesinin tahmin edildiğini bildirdi.
 
Bugün fırtınanın hızının saatte 80-100 kilometreyi bulacağı ve Marmara`nın tamamında etkili olacağına işaret edilen açıklamada, `Lodos fırtınasının yarın rüzgârın kuzeye dönmesiyle birlikte etkisini kaybedeceği` vurgulandı.
 
Bugün Marmara`nın batısında kuvvetli sağanak şeklinde başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren bölgenin tamamında görüleceği kaydedildi. Yağışın yarın sabah itibariyle Karadeniz`in iç kesimleri ile Trakya`da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği uyarısı yapıldı.
 
İstanbul, bugün ve yarın şiddetli yağışın etkisi altına girecek. Kentte yarın karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi`nden yapılan açıklamada, yarın sağanak yağmur geçişleri olacağı belirtildi.
 
SICAKLIK DÜŞÜYOR
Lodosun hızını saatte 100 km`ye yaklaşacağının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:
`Kentte iki gün sıcaklıkların 11-14 derecelik ani düşüşle 10-12 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Yağış yarın özellikle Silivri, Beykoz ve Boğaz çevresinde etkili olacak. Yarın (pazar) gecesi hava sıcaklığının sıfır dereceye yaklaşması bekleniyor.` Şiddetli lodos nedeniyle Beşiktaş`ta bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu ağaç kesilerek yol kenarına kaldırıldı. Otomobilde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol