Silivri Facebook
banner88

BÖREK BAHANE DOSTLUK ŞAHANE...

BÖREK BAHANE DOSTLUK ŞAHANE

Ortaköy Börek Festivali bu yılda büyük bir coşkuyla kutlandı. Dördüncüsü gerçekleşen festivale halkın ilgisi yoğundu. Birçok bürokratın katıldığı festival Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri İlçe Kaymakamı Salih Keser'in Ortaköy Düğün Salonunun temel atma töreni için düğmeye basmasıyla başladı.

Işıklar:" Yollarımızı bitti. Parklarımızı bitti. Meydanlarımız bitti. Şimdi sıra düğün salonumuzda" diyerek. Silivri Halkı için yaptığı çalışmaları anlattı.

 

Işıklar'ın konuşmasının ardından Silivri Kaymakamı Salih Keser sahneye çıkarak "Börek Bahane, Dostluk Şahane" dedi. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Folklor grubu Işıklar’a göbek attırdı. Grup Yakamoz, Grup Sezon ve Grup Miras dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.

 

4. Ortaköy Börek Festivali'nde 704 tepsi börek yarıştı. Dilme tatlısının kazananı Sefa Bozkurt, Baklavanın kazananı Sin Kafe ve Börek yarışmasının kazananı Dürdane Zeren oldu. Ortaköy'de doğup büyüyen müzisyen Tevfik Elibol, Ortaköylü hemşerilerine söylediği şarkılarla unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Son olarak sahne alan Suzan Kardeş samimiyeti, şirinlikleri ve muhteşem sesiyle, Ortaköylüleri büyüledi. Program bu akşam Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar nedeniyle yarıda kesildi ve kalabalık hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol