Silivri Facebook
banner88

BU GÜNÜN FARKINDA MISINIZ?
Otizm kaynaşmalarına engel değil…

Sevim Avni Çoğal İlköğretim Okulu öğrencileri, izleyenlere muhteşem gösteriler sundu. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında gerçekleşen programa ilgi yoğun oldu. Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ve meclis üyeleri katıldı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp, günün anlam ve önemi belirten konuşma, protokol konuşmaları, ‘’Otizmin Farkındayız’’ kısa film, otizmle dans, Eşref Saati adlı gösteri, Kor Otizmle müzik dinletisi ile devam edip plaketlerin verilmesi ve pasta kesilmesiyle son buldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Otizmli Ömer Faruk Bideci salondan büyük alkış aldı. Ömer Faruk Bideci: ‘’Merhaba ben Ömer Faruk Bideci otizmliyim. 10 yaşındayım. Hocalarımı çok seviyorum. Okuduğumu anlıyor. Bilgisayar kullanıyor. Oyunlar oynuyor. Şarkı söylüyor. Spor yapıyor. Arkadaşlarla oynuyor. Hepinizi çok seviyorum. Otizmin farkındayım.’’ Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar: ‘’Biz İlçemizdeki 1300 civarı engelli vatandaşımızın tamamına ulaşabilecek durumdayız. Bu konuda iyi bir başarımız var. Şu an da otizmli olup da bizim ulaşamadığımız kimseyi, biz yok diye biliyoruz. Bu tür bir sıkıntısı olup da bize ulaşamayan kişiler varsa Ertuğrul Gazi İ.Ö.O. bünyesinde bulunan rehberlik araştırma merkezine başvursunlar. Otizm hemen anlaşılamayabiliyor. Onun için devamlı takip gerekiyor. Çocuklarımız her şeyimiz.’’ Dedi.

Silivri Kaymakamı Salih Keser: ‘’ Ömer Faruk Bideci otizmin kaynaşmaya engel olmadığının en büyük örneğidir. Bu çalışma içinde bulunan bütün herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Sevim Avni Çoğal İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaptığı muhteşem gösteriler. Eğitimle bütün engellerin aşılacağının göstergesiydi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol