Silivri Facebook
banner88

BU SATIŞ DAHA ÇOK KONUŞULACAK

Silivri Belediyesi’ne ait sanayi arsasının  icra kanalı ile satılması kamuoyunu epey meşgul etmişti. Arsanın değerinin en az yarısı kadarına satıldığını iddia eden Ak Parti Meclis Grubu kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile  Özcan Işıklar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Şimdi de Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Silivri Belediyesi adına bir dava açarak satışın usulsüz olarak gerçekleştiğini bu yüzden satışın  iptal edilmesini istiyor. Ayrıca Şölen Çikolata’nın da aynı yer için dava açması gündemde.


Ortaköy Mahallesi’nde icra yoluyla satılan arsa Silivri’de yine gündeme oturdu. 1 Milyon 600 Bin TL değer biçilen bir arazinin 600 Bin TL'ye icra kanalı ile satılmasının ardından kamuoyunda başlayan tartışmalar yeni boyut kazanıyor.  Ortaköy'de Şölen Fabrikası'nın hemen yanında bulunan daha önce Ortaköy Belediyesi'ne ait  , beldelerin kapanmasından sonra Silivri Belediyesi’ne geçen arazinin değerinden çok az bir fiyata satılması muhalefeti ayağa kaldırmıştı.
AK PARTİ OLAYI YARGIYA TAŞIDI
Silivri Belediyesi AK Parti Grubu, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın ardından Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Yönet, Osman Umuç, Metin Kaya ve Zeki Tüfekçi, Ortaköy’deki arazi satışında kamunun zarar uğratılması konusunda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve konu ile ilgili yetkililerin cezalandırılması için kamu davası açılması talebinde bulundu. AK Parti Gurubu tarafından, savcılığa sunulan dilekçede, “24 Haziran 2009 tarihinde Trakya Hürhaber adıya yayımlanan yerel gazetenin 1. ve 3. sayfalarında ve Silivri 2. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtlarında da uygulamanın bu şekilde yapıldığı öngörülen Silivri İlçesi Ortaköy Mahallesi 322 Ada 2 Parselin Silivri İcra Müdürlüğü bünyesinde muhammen bedeli 1.200.000,00 TL (Birmilyonikiyüzbin TL) olduğu halde bu satışın 600.000,00 TL (Altıyüzbin TL) olarak sonuçlandırarak kamunun 600.000,00 TL (Altıyüzbin TL) zarara uğratıldığı ile ilgili haberler yayımlanmıştır. Dilekçemiz ekinde konu ile ilgili yayım ve bu yayım akabinde konunun T.C. İstanbul Valiliği ve T.C. İçişleri Bakanlığı’na bilgi verilmesi ile ilgili yazılarımız mevcuttur. Sanığın eylemi suç teşkil ettiğinden gerekli kovuşturmanın yapılarak sanığın cezalandırılması için Savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur.
IŞIKLARDAN SATIŞIN İPTALİ İÇİN DAVA
Bu gelişmelerin ardından konuyu incelemeye alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar satışın usulsüz bir şekilde yapıldığını iddia ederek satışın iptali için Silivri Belediye Başkanlığı olarak Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Silivri Belediye Başkanı  Özcan Işıklar tarafından açılan dava bu ayın ortalarında görülmeye başlanacak. Işıklar konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada olayın kendilerinin ihmalinden kaynaklanmadığını iddia ederek şunları söyledi : Biz iddia edildiği gibi belediyeyi zarar uğratmadık. Ayrıca zamanında da girişimde de bulunarak borcumuzu ödemek istedik. Ne yazık ki satış süreci devam ederken müdahil olmamıza rağmen yetkililer bu konuda duyarlı davranmayarak satışı gerçekleştirmişlerdir. Yetkili kurumun bize verdiği resmi belgede de satışın devam ettiği dakikalarda belediye yetkilisinin gelip satışı durdurulmasını talep ettiğini ifade etmiştir. Yani satış tamamlanmadan bizim arkadaşımız olaya müdahale etmiş, borcumuza karşılık banka da bloke edilen paranın bloke çek ile ödemesinin yapılmasını istemesine rağmen satış gerçekleştirilmiştir. Satış başlamadan önce de alacaklı vekili avukat sırf bizim borucumuzu ödemememiz için sürekli olarak saklanmış ve ortaya çıkmamıştır. Biz de bu yüzden satışa müdahale ederek borcumuzu ödeyeceğimizi beyan etmek zorunda kalmıştık. Şimdi konuyu yargıya taşıyarak yapılan haksız uygulamanın düzeltilmesini istedik. Ay ortası ilk duruşma gerçekleşecek. Adaletin yerini bulacağına güvenimiz sonsuz. Kamunun zarara uğramasını bizde istemeyiz ve bu konuda mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.
BİR DAVA DA ŞÖLEN ÇİKOLATA’DAN
Ortaköy Mahallesi’nde Şölen Çikolata’nın hemen yanında bulunan arazinin satışı olay olurken konu ile ilgili olarak Şölen Çikolata’nın da dava açacağı belirtiliyor. Hemen fabrika binasına bitişik olan alanda bulunan yeri değerinde almak isteyen fabrika yetkililerinin satışa girmek istemelerine rağmen basit bir gerekçe ile satışa sokulmadıkları iddia ediliyor. Bu yüzden Şölen Çikolata’nın da konu ile ilgili yargıya gideceği belirtiliyor. A.Refik BEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol