Silivri Facebook
banner88

BUĞDAY ÇORBASINA KAŞIK SALLADILAR...

BUĞDAY ÇORBASINA KAŞIK SALLADILAR

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın organize ettiği Çanakkale iftar programına binlerce partili katıldı… Silivri AK Parti İlçe Başkanlığı iki otobüs kaldırarak iftar programına katıldı…

Çanakkale iftar programında AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, ilçe kadın kolları, ilçe gençlik kolları ve bazı yönetim kurulu üyeleri birlik mesajları verdi.

Şehitlik yanına kurulan dev sahne ve binlerce kişilik iftar sofrasını, onlarca ulusal basın mensubu izledi, bazı kanallar canlı yayın yaptı. TV kanallarının röportaj yaptığı yöneticiler arasında en çok ilgiyi Silivri AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş çekti.

İftar öncesi AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu bir konuşma yaparak “Bedir, Hendek, Uhud ne ise Çanakkale ruhu da aynı duygularla yaşatılmıştır. Binlerce şehit verdiğimiz bu topraklarda aziz şehitlerimizin yediği yemeği aynı duygularla paylaşıyoruz.” Dedi.

Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen şehit, gazi çocuk ve torunları konuşma yaparak o günlere döndürdü. En ilginç konuşmayı ise Güney Doğu Anadolu’dan gelen Kürt kökenli, yöresel kıyafet giymiş bir kadının şehit olan babası ile ilgili anlattıklarıydı. Çok az Türkçe bildiğini söyleyerek konuşmasını Kürtçe devam eden kadın “babam bu vatan için şehit oldu, Kürt Türk ayrımı yoktur, hepimiz bu ülkenin insanlarıyız, barış içinde yaşamalıyız” sözleri büyük alkış aldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından Çanakkale Savaşı’nda yenilen, yağlı buğday çorbası ve tahin helvası ile oruçlar açıldı.

Gece 02.00’da dönen kafile ve misafir gurupları için Beyzade Kafeterya önünde Sahur sofrası kuruldu. 300 kişilik sofraya bölgemiz milletvekili Tülay Kaynarca’da katıldı.

 
 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol