Silivri Facebook
banner88

BUGÜN ÇELENK SUNUMU YARIN TÖREN VAR...
BUGÜN ÇELENK SUNUMU YARIN TÖREN VAR... PROGRAM
  • 28 Ekim 2014-Salı(Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı)
 
  • 13.00 Çelenk Sunma Töreni.
  • 29 Ekim 2014 –Çarşamba10.30 Silivri İlçe Stadında kutlama programı.
 
  • 18.30 Atatürk Anıtında Belediye Halk Oyunları ve havai fişek gösterisi
  • 10.00 Kaymakamlık Makamında Bayram Tebriklerinin Kabulü.
    2014 YILI KUTLAMA PROGRAMI CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI (28 –29 EKİM 2014 91.Yıl Kutlama Programı)       1-HAZIRLIKLAR:   Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91.Yıl dönümü tören ve şenlikleri 28 Ekim 2014 Salı günü saat 13.00’den itibaren başlayıp 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 24:00’te sona erecektir.  

Bayram süresince ilçede tüm resmi ve özel binalar, daireler, kurum ve kuruluşlar, işyeri ve meskenler, Bayrak döviz ve pankartlarla süslenecek, cadde ve meydanlar özel bir şekilde ışıklandırılacaktır. Ayrıca Belediye Başkanlığı tarafından şehrin belli yerlerine zafer takları kurulacaktır.

2- ÇELENK SUNMA TÖRENİ:  
  1. a) 28 Ekim 2014 Salı günü Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan çelenkler saat 12.45 de Atatürk Anıtı önünde hazır edeceklerdir.
  2. b) Çelenklerin anıta sunulması sırasında alana gelen öğrencilerin tertip ve düzen işlerinden Lions Esen İbak Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat AYDIN ile Silivri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri Nihal TÜMBEN, Ersin KARASAN ve Burhan KESKİN sorumlu olacaktır.
  3. c) Çelenklerin Anıta sunumundan sonra bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunulacak, akabinde TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Emre Yaşar KAHRAMAN yönetiminde Silivri Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenecek ve Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir. Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 50 öğrenci ile törende hazır bulunacak merkezdeki okullarımız bayrak ve flamalarıyla katılacaklardır.
ç) Tören alanının düzenlenmesi, hazırlanması ve ses sisteminin kurulmasından Silivri Belediyesi Başkanlığı sorumludur.
  1. d) Tören esnasında bayrak ve flama taşıyacak erkek öğrenciler beyaz pantolon, beyaz gömlek yaka tişört, beyaz çorap-beyaz ayakkabı; kız öğrenciler beyaz etek, beyaz gömlek yaka tişört – beyaz çorap, beyaz ayakkabı giyeceklerdir. Bayrak ve flamalar usulüne uygun ölçülerde olacaktır.( Bayrak Ölçüleri 150 cm-225 cm Flama ölçüleri 100 cm-140 cm, Taşıma direği 250 cm – 6 cm olup bayrak direği üzerine âlem ilave edilecek; fakat flamada alem olmayacaktır. Bayrak ve flâmalar kırmızı kuşaklı hamail ile taşınacaktır.
 
  1. e) Tören alanında sunuculuk görevini Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Asuman Eraslan yapacaktır.
 
  1. f) Çelenk sunma töreni ve program hazırlıkları Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Kalay nezaretinde yapılacaktır.
 

3- TEBRİKLERİN KABULÜ            :

 
  1. a) Tebrikler, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 10.00 da Silivri Kaymakamı tarafından kabul edilecektir. Tebrikata ekli (1) listedeki zevat katılacaktır. Kabul töreni organizasyonu Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdullah GÜVEN tarafından yapılacaktır.
  2. b) Bayram töreni saat 10.30 da İlçe Stadyumunda icra edilecektir.

4- BAYRAM KUTLAMA TÖRENİ:

  Okullar, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü en geç saat 10.00’ da stadyumda kendilerine gösterilen yerde hazır bulunacaklardır. Öğrencilerin alana gelişi ve gidişleri okul idarelerince görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin nezaretinde olacaktır.   Törenin sunuculuğunu: Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni:   Ayşe Nurdan YALÇIN Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni:   Tuğba ÖNDÜL yapacaklardır.
  1. c) Saat 10.30 de İlçe Kaymakamı yanında Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene katılanların ve halkın Bayramını kutlayacaklardır.
ç) Saat 10.35 de bir dakikalık saygı duruşundan sonra Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Başak İNANÇ yönetiminde tüm öğrencilerin ve halkın birlikte söyleyeceği İstiklal Marşı okunarak Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.
  1. d) Günün anlam ve önemini belirten konuşma Silivri Kaymakamı Sayın Faruk BEKARLAR tarafından yapılacaktır.
  2. e) İlçemiz ortaöğretim okulları arasında yapılan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu Kompozisyon yarışmasında birinci olan Prof. Doktor Fuat SEZGİN Fen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Samed DOĞAN’ın “Gök Kubbem” adlı kompozisyonunu okuması.
  3. f) İlçemiz ortaöğretim okulları arasında düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” şiir yarışmasında birinci olan Kavaklı Ortaokulu öğrencisi 8.Sınıf Eray KARABIYIK’ın “Tek Çare” isimli şiirini okuması.
  4. g) Kültürel faaliyetlere katılan öğrencilere ödüller verilecektir.
  • Edirne Valiliği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen; Vefatının 50. Yılında Safiye EROL hikâye yarışmasında mansiyon ödülü alan Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan KURT’A ödülünün verilmesi.
  • İlçemiz okulları arasında düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” yarışmalarında Resim dalında İlçe birincisi olan Nurullah Baldöktü ilköğretim öğrencisi Ceren TURAN’a, Kompozisyon dalında Prof. Doktor Fuat SEZGİN Fen Lisesi öğrencisi Samed DOĞAN’a, şiir dalında Kavaklı Ortaokulu öğrencisi 8.Sınıf Eray KARABIYIK’a ödülünün verilmesi.
  • 6 Ekim İstanbul’un kurtuluşu resim yarışmasında İstanbul üçüncüsü olan Çayırdere ortaokulu öğrencisi Işıl SEZGİN’E ödülünün verilmesi. ı) İlçemiz Piri Mehmet Paşa İlkokulu öğrencileri Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunları Gösterilerini sunacaklardır.j) Tören geçişi sunucuların Cumhuriyetle ilgili okuyacağı özlü sözler eşliğinde aşağıdaki sıraya göre yapılacaktır.
  • i) Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü “Kafkas Dans” gösterileri.
  • h) İlçemiz Silivri Ortaokulu öğrencileri Silivri yöresine ait Halk Oyunları gösterilerini sunacaklardır.

 

5- TÖREN GEÇİŞİ:

  Öğrenciler tören geçişi esnasında adi adım yürüyeceklerdir. Tören geçişinde ilkokullar önde yürüyeceklerdir.  
  1. 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu                                                            48 Öğrenci
  2. Çağrıbey Ortaokulu                                                                          48 Öğrenci
  3. Ertuğrul Gazi İlkokulu                                                                     48 Öğrenci
  4. Gazi İlkokulu                                                                                    48 Öğrenci
  5. Gazi İmam-Hatip Ortaokulu                                                            48 Öğrenci
  6. Hasan Özvarnalı İlkokulu                                                                 48 Öğrenci
  7. İBB Abdülezel Paşa İlkokulu                                                                      48 Öğrenci
  8. Mimar Sinan İlkokulu                                                                       48 Öğrenci
  9. Namık Kemal İlkokulu                                                                     48 Öğrenci
  10. Nurullah Baldöktü İlkokulu                                                             48 Öğrenci
  11. Piri Mehmet Paşa İlkokulu                                                               48 Öğrenci
  12. Sevim Avni Çoğal İlkokulu                                                              48 Öğrenci
  13. Silivri Ortaokulu                                                                               48 Öğrenci
  14. Turgut Reis İlkokulu                                                                         48 Öğrenci
  15. Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu                                                 48 Öğrenci
  16. Lions Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi
  17. Özel Fatih İlkokulu                                                                          48 Öğrenci
  18. Özel Mektebim İlkokulu                                                                  48 Öğrenci
  19. Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi                                             48 Öğrenci
  20. Silivri Anadolu Lisesi                                                                       48 Öğrenci
  21. Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi                                         48 Öğrenci
  22. Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi                          48 Öğrenci
  23. Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi                          48 Öğrenci
  24. TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi                                                   48 Öğrenci
  25. Özel Mektebim Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sağ.Mes.Lisesi            48 Öğrenci     Atatürk Meydanındaki Çelenk Sunma Töreninin yöneticilik görevini Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Kalay yapacaktır.Anıttaki Çelenk Sunma Törenine tüm Okul ve Kurumların müdürleri bizzat katılacaklardır. (Merkeze bağlı okullar Bayrak ve Flâmalarıyla birlikte gelinecektir.)Öğrencilerin tören alanına geliş ve gidişi, okul yöneticilerince görevlendirilen öğretmenlerin yönetiminde olacaktır. Görevli Beden Eğitimi Öğretmenleri ve öğrenciler belirlenen özel kıyafetleri giyeceklerdir.İlçe Kutlama Programının plânlama ve uygulanmasından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumludur.İlçemiz de bulunan tüm okullarımız 24 Kız 24 Erkek olmak üzere 48 kişilik öğrenci grupları ile stadyumdaki törene katılacaklardır. (Bu sayıya gösteri grupları dâhil değildir).Ödül alacak öğrenciler öğrenci kıyafeti ile törene katılacaktır. Öğrencilere ödül alacakları bildirilecek ve tören alanında bulunmaları okul idareleri tarafından sağlanacaktır.24+24 Kız ve erkek Yürüyüş ve temsil grupları kendilerine ayrılan yerlerde rahat komutu düzeninde bulunacaklar dağılmayacaklardır. Yürüyüş grubunda bulunan kız öğrenciler kıyafeti tek tip olacaktır.Okul yazıları daha önce okullarımıza gönderilen ebat ve boyutta olacaktır.
  26. Tören Alanına görevli öğretmenler ve personel haricinde kimse alınmayacaktır. Görev kartları öğretmenler ve personel tarafından mutlaka takılacaktır.
  27. Her okul geçit töreninde iki pankartla geçecek ve pankartın yazısı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilecektir.
  28. Tören Bandosu haricinde bandolar sadece törene geliş ve gidişte çalacak olup, tören alanında bando çalmayacaklardır.
  29. Tören de yapılacak olan Resmi Geçit Törenine her okul 48 kişilik yürüyüş grupları ile katılacaktır.
  30. Konuşma ve şiir metinleri en geç 24 Ekim 2013 tarihine kadar Kutlama Komitesine sunulmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.
  31. Bayram nedeniyle hafta boyunca orta dereceli okulların öğrencileri arasında resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenlenecek, yarışmaları her okul kendi bünyesinde değerlendirerek, dereceye giren eserler, okulların kendi imkânları ölçüsünde ödüllendirecek, ayrıca dereceye giren eserler okulun panosunda ve sınıflarda sergilenecektir. Okul birincileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.
  32. İlçe Kutlama Programının plânlama ve uygulanmasından Teknik Komite Başkanı ve Üyeleri sorumludur.
  33. Her Beden Eğitimi Öğretmeni kendi grubunun sorumlusudur.
  34. Anıt alanının tertip ve düzenini Silivri Belediyesi organize edeceklerdir.
  35. Atatürk Meydanındaki Çelenk Sunma Töreninin sunuculuk görevini Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Asuman Eraslan yapacaktır.
  36. 7- OKULLARA AİT ÖZEL TALİMATLAR:
  37. 29 Ekim 2014 Çarşamba akşamı saat 18.30 da İlçemizde Cumhuriyetin 91.Yılını kutlamak amacıyla Atatürk Anıtı önünde Halk Oyunları ve Havai Fişek Gösterileri yapılacaktır.
  38. 6-HALK OYUNLARI ve HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
  39. (Geçit törenine katılan her okul kutlama komitesince belirlenen 2 adet döviz taşıyacaktır.)

8-GÖREVLER VE GÖREVLİLER :

 
  1. a) 28 Ekim 2014 Salı günü Çelenk Sunma Töreni ile 29 Ekim 2014 Çarşamba günü yapılacak Kutlama Törenleri sırasında tören alanları ve alanlara gidiş - gelişlerin emniyeti, trafik düzeni ve diğer tedbirlerin alınmasında Emniyet Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı sorumludur.
 
  1. b) Kutlamalara katılacak şehit yakınları ve gazilerimiz ile harp ve vazife malullerinden, temsilcilerin ağırlanması ile tören alanlarının ses yayın cihazı, 2 adet konuşma kürsüsünün temini ve görevlilerin bulundurulması, Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.
 
  1. c) Törenler sırasında Sağlık Gurup Başkanlığı tarafından sağlık önlemleri alınarak ambulans temini için gerekli girişimlerde bulunulacak, doktor ve sağlık görevlilerini hazır bekleyeceklerdir.
  ç) Tören alanlarındaki yetki ve sorumluluk ile tören yöneticiliği görev Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Fikret ÖZDEMİR, yardımcılıklarını Lions Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat AYDIN, Çağrıbey Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Aykut BAYIR ile Silivri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri Burhan KESKİN, Ersin KARASAN ve Nihal TÜMBEN yapacaklardır.  
  1. d) Halk Oyunları gösterilerinin organizasyonundan Piri Mehmet Paşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nazire ÇORBALI sorumlu olacaktır.
  2. e) Okullar tören alanına Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı ve beş öğretmen ile katılacaklardır. Öğrencilerin düzen-tertip ve disiplininden sorumlu olacaklardır. Tören yöneticilerine yardımcı olacaklardır. Törenler sırasında bayramın ciddiyetine uygun olmayan aksaklıklardan bizzat okul müdürleri birinci derecede sorumludurlar.
 
  1. f) Tüm öğretmenler, öğrenciler ve yöneticiler törene katılacak ve Cumhuriyetimizin 91.Yılı coşku ile kutlanacaktır.
 
  1. g) Öğrenciler tören alanına temiz ve düzgün kendi okullarının kıyafetleriyle ( Her okul kendi öğrencilerinin kıyafetinde etek veya pantolonu karışık giydirmeyecek biri tercih edilecektir.) katılacaklardır.
 
  1. h) Havanın elverişsizliği halinde tören, İlçe Kapalı Spor Salonunda saat 10.30 da yapılacak ve merkezdeki okullar 10’ar öğrenci, okul yöneticileri ve 5’er öğretmen ile katılacaklardır.
  ı) Okullar tören geçişini Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde yapacaklardır.  
  1. i) İlçe stadyumundaki törene tüm okullarımız (gösteri takımları hariç) 48 kişilik yürüyüş ekipleriyle katılacaklardır.
  2. j) Protokolde olmayanlar şeref tribününe alınmayacaktır. Protokol Tribünü Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlülüğü tarafından organize edilecektir.
 
  1. k) Okulların tören alanına ulaşımından Silivri Belediyesi sorumlu olacaktır.
 
  1. l) Halk oyunları ve havai fişek temini, belirtilen marşların çalınması Silivri Belediyesi Başkanlığı tarafından sağlanacaktır.
 
  1. m) Sağlık önlemleri İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından sağlanacaktır.
 
  1. n) Havai fişek gösterisi ile ilgili tüm hazırlıklar Silivri Belediyesince organize edilecektir.
 
  1. o) Törenin yürütülmesinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumludur.
  ö) Protokol davetiye işlerinden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü ve Silivri Belediyesi sorumludur.  
  1. p) Bu program halkımıza davetiye, ilgililere emir niteliğindedir.
 
  1. r) Bu program Kutlama Komitesince hazırlanan Kaymakamlık Programı esas alınarak düzenlenmiştir.
  9- SORUMLU – YETKİLİ   Mehmet ŞEN                      İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü   10- TEKNİK KOMİTE ÜYELERİ
  1. Musa KALAY               Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü
  2. Fikret ÖZDEMİR          Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni
  3. Murat AYDIN                Lions Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi B.Eğitimi Öğretmeni
  4. Aykut BAYIR                Çağrıbey Ortaokulu B. Eğitimi Öğretmeni
  5. Nihal TÜMBEN             Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi B. Eğitimi Öğretmeni
  6. Ersin KARASAN          Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi B. Eğitimi Öğretmeni
  7. Burhan KESKİN                       Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi B. Eğitimi Öğretmeni
  8. Asuman ERASLAN      Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni
  9. Ayşe Nurdan YALÇIN  Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni
  10. Tuğba ÖNDÜL              Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni
  11. Emre Y. KAHRAMAN TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi
  12. Başak İNANÇ               Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni  Tören Sunucusu:           Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ayşe Nurdan YALÇIN     Nurcan Günaydın Durak            İlçe İzcilerinin YöneticiliğiPROGRAMLA İLGİLİ İRTİBAT TELEFONLARISilivri Belediyesi             : 727 10 02     Dahili 200İlçe Emniyet Müdürlüğü : 0505 237 66 00            Faaliyet                                   Tarih                                Saat                             Yer
  13. ZAMAN ÇİZELGESİ
  14. İlçe Spor Müdürlüğü       : 0505 626 67 08
  15. Milli Eğitim Müdürlüğü  : 727 25 77     Dahili 126 - 113
  16. Silivri Kaymakamlığı      : 727 10 01
  17. Cemal ŞAHİN                           İlçe Milli Eğitim Memuru Programın resimlerinin çekilmesi
  18. 12- VİDEO VE FOTOĞRAF ÇEKİMİ YAPACAK GÖREVLİLER:
  19. Tören Sunucusu:           Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Tuğba ÖNDÜL
  20. Çelenk Sunma Töreni: Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Asuman ERASLAN
  21. 11- SUNUCULAR:
  22. 12- Nazire ÇORBALI         Piri Mehmet Paşa Sınıf Öğretmeni
Atatürk Büstüne Çelenk Sunulması 28 Ekim 2014 12.45-13.00 Atatürk Büstü
Tebrik Ziyaretleri 29 Ekim 2014 10.00 Kaymakamlık
Kutlama Töreni 29 Ekim 2014 10.30- 12.00 Silivri Stadı
H.Oyunları ve H.Fişek Gösterileri 29 Ekim 2014      18.30 Atatürk Anıtı Önü
         

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol