Silivri Facebook
banner88

Çalışan emekliye %12 kesinti
 
Müge CESUR
 
1 Ekim 1999 tarihinden itibaren Bağ-kur’dan emekliği aylığı almakta olan esnaf ve sanatkarlar aylıklarından %10 oranında kesilen sosyal güvenlik destek primi oranının, Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı hazırlık çalışmalarında Kanun koyucu tarafından başlangıçta %39’a ulaşan oranda artırılması planlandı.
 
1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda sosyal güvenlik destek primi kesintisi oranının %10’dan %35’e çıkarıldığı yolunda yanlış bilgilendirmelere karşı  TESK birlik ve federasyonlara bir genelge yayınladı.
Buna göre emekli olarak çalışan esnaf ve sanatkarların 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek kanunla emekli aylıklarından %12 oranında sosyal güvenlik destek primi kesilecek.
 
Tabakoğlu: “1 Ekim tarihinden itibaren %12’lik kesinti uygulanacak.”
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, “Biliyorsunuz ki yıllardır emeğini ortaya koyarak çalışan, istihdama katkı sağlayan esnaf ve sanatkarlarımız emekliliklerin keyfini çıkarmak yerine çalışmak zorunda kalıyor. Bu şekilde çalışmaya devam eden esnafım ve sanatkarlımız kayıt dışı çalışıyor gözüktükleri için cezalandırmaları kapsıyor. Bu da ekli aylıklarından 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren Bağ-Kur,SSK veya Emekli sandığından ekli olan fakat faaliyetlerine devam eden emekliler  %12’lik bir sosyal güvenlik destek primi kesintisi olacak. %35’lik bir kesinti söz konusu değil. %12 emekliyi fazla zora sokmayacak.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol