Silivri Facebook
banner88

Canlar Mega Saray'da buluştu

Haber MERKEZİ

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi’nin organize ettiği Aşure Günü, Şube Başkanı Tamam Köroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Aşure gününe Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti İlçe Başkanı Ender Gezici, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Duman, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Köroğlu: “Alevi inancı ve kültürünü tanıtmak istiyoruz”

Aşure Günü’nün açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Başkanı Tamam Köroğlu, derneğin kuruluş amacı yanı sıra Alevi inancı ve kültürü hakkında bilgi verdi. Köroğlu “Alevi inancını ve kültürünü tanıtmak istiyoruz. Alevi kültürünün önemli unsurlarından olan bağlama ve semahı öğretmeyi amaçlıyoruz. Bunun için derneğimiz bünyesinde bağlama ve semah kursları açtık” dedi.

Turan: “Silivri’ye çok güzel bir cemevi yapacağız”

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Turan,  “Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor ve hepinizin Muharrem ayınızı tebrik ediyorum. Sevgili Peygamberimizin torunu, Allah aslanı hazreti Ali’nin oğlu Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da katledilişinin acısını Aleviler ve bütün Sunniler olarak yüreğimizde her zaman hissediyoruz. Hiç bir zaman da unutmayacağız. Çünkü içinde biraz insan sevgisi, Allah sevgisi olan bir insanın Kerbela’daki yapılan bu zulümleri, bu işkenceleri hiçbir zaman unutmaması gerekir. Ve İslam tarihinde, maalesef üzülerek söylüyorum ki siyasi hırsların, dini duyguların ve düşüncelerin önüne geçtiği dönemler olmuştur. İstiyoruz ki bundan sonra bu siyasi hırsların hiçbir zaman insanlığın ve dini duyguların ve düşüncelerin önüne geçmemesi. Biz hepimiz biriz, kardeşiz ve kardeş kalmaya devam edeceğiz. Geçen seneki konuşmamda da söylemiştim, camiler de bizim, cemevleri de bizim. Silivri’mizde çok güzel şeyler yaptık. İlkleri yaptık ve bundan sonra yapacağımız bu ilklerden bir tanesi de bu süreçte Silivri’ye Cemevi yapılması ile ilgili olacak. Arsa tahsisi çalışmalarımız bitmek üzere. Silivri’ye çok güzel bir Cemevi yapacağız. Biz insanlarımızın dini duygularını, maneviyatlarını yaşaması için hangi mekanlarda mutlu oluyorlarsa biz de o mekanlarda mutlu oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Alevilik felsefesinin okullarımızda daha yaygın bir şekilde eğitim ve öğretim görmeleri için Başbakanımızın da yeni açılımları var. Çocuklarımızın ve gençlerimizin Alevilik felsefesini, inancını bilmeleri ve bunun gelecek kuşaklara aktarılması gerekir. Bu milli eğitimle olacaksa milli eğitim ile olacak. Bunun geniş bir şekilde milli eğitim müfredatında bulunması için düşüncelerimizi gerekli olan toplantılarda söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Bugün Filistin’de yapılanları asla kabul etmiyoruz. Filistin halkının her zaman yanında olduğumuzu tekrar ediyorum. Bir sonraki toplantıda Cemevimizde buluşmak üzere hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Başkan Turan’dan çerçeveli fotoğraf sürprizi

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, konuşmasının ardından geçen yıl dernek açılışında çekilen fotoğrafı çerçeveli olarak Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Başkanı Tamam Köroğlu’na hediye etti. Başkan Turan, aşure ikramının ardından salondan ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol