Silivri Facebook
banner88

Celaliye Kamiloba Belediyesi'nde sendika sevinci

Haber:Melis AVCI

 
Silivri Celaliye Kamiloba Belediyesi personeli artık sendikalı oldu. Belde belediyelerinin kapatılması ihtimaline karşı çalışanlarına güvence altına alan Celaliye Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuzbilge, dün toplu iş sözleşmesi imzalayarak 62 personelini sendikalı yaptı.
Celaliye Kamiloba Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplu iş sözleşmesi törenine, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı İsmail Özhamarat, Genel İş Sendikası İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Hakkı Karabulut, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Kılıç ve belediye personeli katıldı. İlk konuşmayı Genel İş Sendikası İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Hakkı Karabulut yaptı.
 
Karabulut: “Beldelerin birleşmesi, belde belediyelerimizi büyük sıkıntıya soktu”

Genel İş Sendikası İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Hakkı Karabulut, yaptığı konuşmada şunları söyledi “1 Eylül 2008- 31 Aralık 2009 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine hoş geldiniz. 17 Temmuz’da başlayan toplu iş sözleşmesi müzakeresi, Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Yavuzbilge’nin katkılarıyla kısa sürede bitirilmesi ve ülkemizde yaşanan sıkıntılar ve özellikle örgütlenmenin ve toplu iş sözleşmelerine karşı düşmanca olan yaklaşımların zirve yaptığı bir dönemde gerek belediye başkanım gerek görev verdiği arkadaşlara özellikle teşekkür ediyorum.

 
Bu toplu iş sözleşmesi arkadaşlarımızın taleplerini % 100 karşılamıyor olabilir. Belediyemiz bir belde belediyesi. Keşke belediyemizin imkanları daha iyi olsaydı da daha iyi sözleşmeler yapabilseydik. Özellikle bu son birleştirmeler, belde belediyelerimizi büyük sıkıntıya soktu. Bu birleşmeler Anayasa Mahkemesinde uzadıkça, belediyelerimiz işçilerin maaşlarını bile ödeyemez duruma geldi. Olaylara böyle bakarsak daha doğru sonuçlara varabiliriz diye düşünüyorum.”

Çelebi: “İşler iyi gitmiyor”

 
Karabulut’un ardından konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi “Ben bugün sizin mutluluğunuzu paylaşmaya geldim. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İlk önce toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’de işler iyi gitmiyor. Bir taraftan terör, bir taraftan ekonomik kriz, bu ekonomik krizin getirmiş olduğu dalgalanmalar, bunu burada saatlerce konuşabiliriz. Sayın Başbakan bizim için ‘bunlar kriz tellallığı yapıyor’ dedi. Dünyada ki gelişmeler ve alınan tedbirleri göz önüne aldığımızda tellallık yapmadığımız ortaya çıktı. Türkiye’de işsizlik sorununun ciddi boyutlara ulaştığını, tek tek iş yerlerinin kapandığını kapanmaya devam ettiğini, bir sanayileşme süreci başlamadığını çok net ifade etmeye çalıştık. Yolsuzlukları, diğer gelişmeleri tek tek anlatmayayım. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum ki, işsizliğin çok olduğu bir ülkede reel olarak gelirin az olduğu ülkelerde sorunlarda büyük oluyor” dedi.

“AKP’nin çıkardığı yasa Türkiye’nin geleceğini karartacak”

 
Çelebi konuşmasına şu sözlerle devam etti “Burada belediyede çalışmak önemli bir şans. Yeterli mi? Değil. Yapılan toplu sözleşmelerle her şey düzelecek mi? Hayır. Ama ilk önce burada örgütlülük dediğimiz sendikal yaşamla buluştunuz. Bu örgütlülüğün kıymetini bilin. Kurallı bir çalışma dönemi başladı. Artık kurallı bir dönemdeyiz. Yani yasaların toplu iş sözleşmesinin getirdiği hükümler neyse onlar uygulanacak. Çok net bir şey ifade etmek istiyorum. Sendika buraya düzeni alt üst etmeye gelmedi. Tabiî ki biz en iyi hakları elde etmeye çalışıyoruz. Özellikle AKP’nin meclisten çıkardığı yasa sonucu birçok vatandaş, vermesi gereken katkıyı vermiyor. ‘Ben Büyükçekmece’ye bağlanırsam acaba benden ikinci emlak vergisi ya da çöp vergisi alacaklar mı?’ diye düşünüyor. Nasıl olsa bu belediye bitiyor diyerek vergisini vermeyen insanlar çoğaldı. Biz bu yasanın bu haliyle geçmemesi konusunda defalarca çağrıda bulunduk. Çünkü bu yasa gerçekten Türkiye’nin geleceğini karartan bir yasadır.”

Yavuzbilge: “Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum”

 
Celaliye Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuzbilge ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Her noktasında zerresine kadar haklıyım, arkadaşlar. Çünkü bu güne kadar hiç yanlış yapmadım, bundan sonra da yapmam. Bizim ekonomik gücümüz bu. Yoksa hangi başkan arkadaşlarına daha iyi imkanlar sağlamak istemez? Hangi başkan bu aileyi daha iyi korumak istemez? Ama şartlarımız buydu. Sendikalı olma sebeplerimiz şunlar; belediyemiz kapanır veya kapanmaz, bu on gün içinde belli olacak. Bu konuda hiç kimsenin net bilgisi yok. Örgütlü olarak hareket etmeyi bu altı ay içerisinde öğreneceksiniz. Artık kurallı, sendikalı bir üye olarak onun vazifesi neyse yerine getireceğinize inanıyorum. Düne kadar beşeri ilişkilerle, akraba, dost ilişkileriyle burada 15 yılım geçti. Ben burada olurum ya da bir başka arkadaşım olur, ama artık kurallı, sendikalı bir üye olarak vazifelerini yerine getireceğine inanıyorum. Bu örgüt içinde hepinize sağlık, sıhhat dilerken, hiçbirinize kıyamıyorum, gözlerinizden öpüyorum. Sayın Başkanıma teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.” Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmeleri imzalandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol