Silivri Facebook
banner88

Cezaevinde Ramazan Sömürüsü
 
Kaynak : Birgün Gazetesi
 
Hep içerisinde yaşanan olaylarla anılan ve temmuz ayında Adalet Bakanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından kapatıldığı açıklanan Bayrampaşa Hapishanesi`nde hala 200 kadar tutuklu ve hükümlünün bulunduğu ortaya çıktı. Tutuklu ve hükümlülerin Bayrampaşa Belediyesi`nin Ramazan ayı etkinliklerinde çalıştırılmak üzere daha önce sevk edildikleri değişik hapishanelerden geri getirildiği öne sürüldü.
 
Hapishanede şu an bulunan tutukluların Ramazan ayında yurttaşlara yönelik gerçekleştirilmesi düşünülen kültür-sanat etkinlikleri, iftar programlarında hiçbir ücret ödenmeden Bayrampaşa Belediyesince çalıştırıldığı iddia edildi.
 
FARKLI HAPİSHANELERDEN 200 TUTUKLU
Ramazan ayı boyunca Bayrampaşa Belediyesi tarafından sürdürülecek olan etkinlikler için seçilen yol ise hiçte öyle eski acı dolu günleri unutturacak gibi değil. Temmuz ayında hapishanenin kapatılması sonucu özellikle Silivri`de yapımı tamamlanan `Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi` 18 Temmuz 2008`de sevk edilen tutukluların bir kısmının Bayrampaşa Hapishanesi`nde belediyenin düzenleyeceği etkinliklerde çalıştırılmak üzere geri getirildiği ortaya çıktı.
 
HİTLER DE `ÇALIŞMAK ÖZGÜRLEŞTİRİR`İ
Silivri`deki hapishanenin yanı sıra İstanbul dışındaki değişik hapishanelerde çeşitli suçlardan dolayı tutuklu bulunan 200 tutuklu ve hükümlünün yaklaşık bir aydır Bayrampaşa hapishanesinde hiçbir ücret ödenmeden çalıştırıldığı iddia edildi.
 
Hapishanede kalmakta olan 200 yüz tutuklu ve hükümlünün Bayrampaşa Belediyesi`nin hapishane içerisinde oluşturduğu iftar çadırlarında her gün yaklaşık bin 500 yurttaşın yiyeceği yemekleri hazırlamak için çalıştığı öne sürüldü.
 
Bayrampaşa Belediyesi tarafından tutuklu ve hükümlülerin bir aydır Ramazan etkinleri için ücretsiz çalıştırıldığına dair iddialar İkinci Dünya Savaşı yıllarında Hitler dönemi Almanyasında Auschwitz Toplama Kampı girişinde yazılı olan `Çalışmak Özgürleştirir` sloganını akıllara getirdi.
 
Buyurun hapishanede yemek yiyelim!
BayrampaŞa Belediyesi, 1967`de inşa edilmeye başlanılan ve uzun yıllar boyunca açlık grevleri, tutukluların isyanları, rehin alma eylemleri, firarlar ve en son 19 Aralık 200`de gerçekleşen `Hayata Dönüş Operasyonu` ile anılan Bayrampaşa Hapishanesi`ni Ramazan ayı etkinleri için kullanacağını kamuoyuna duyurmuştu.
 
Geçtiğimiz ağustos ayında bu yıl düzenlemeyi planladığı Ramazan programını açıklayan Bayrampaşa Belediyesi, çeşitli kültür-sanat etkinlikleri, iftar sofraları, lunapark ile tanıtım ve satış stantlarının yer alacağı mekân olarak da Temmuz ayında kapatılan Bayrampaşa hapishanesini seçtiği Bayrampaşa ilçesindeki birçok billboard`a astırdığı `Ramazanda Cezaevindeyiz` afişleriyle ilan etmişti.
 
Yıllardır ilçenin hapishane ile özdeşleştirildiğini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, hapishanenin temmuz ayında taşınmasının ardından bu yılki etkinliklerinin planını yaptıklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Bürge, hapishanenin halkımızın üzerinde bıraktığı etkiyi ortadan kaldırabilmek için bu programı uygulayacaklarını açıkladı. Başkan Bürge, Bayrampaşa`nın artık sanat ve kültür merkezi olarak anılacağını da söyledi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol