Silivri Facebook
banner88

CHP Silivri Gençlik kolları mini festival

19 Mayıs, laik, demokratik, çağdaş, kısacası aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. 19 Mayıs bu yönüyle, Atatürk'ün ve Ulusumuzun yazgısının kesiştiği bir dönüm noktasıdır. Milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekun bir var oluş mücadelesi başlattığı gündür.

19 Mayıs 1919 da Ulu Önderimiz, siyah bir piyonu, sessizce, ama güneşin doğuşundaki kararlılıkla bir kare ileri sürer. İşte bu hamle bu toprakların, bu engin coğrafyanın, Türk milletinin kaderini belirleyecek hamledir. Atatürk’ün satranç tahtasında her piyon bir vezir kadar, her vezir bir piyon gibi sorumluluk alabilmekte, başarılı olmaktadır. Tıpkı Çanakkale ve kurtuluş savaşında olduğu gibi, hayatı ve savaş alanını bir satranç tahtası olarak gören Atatürk oyunu hayata yaymayı başarabilmiş bir dehadır. Bu başarının devamının, Çağdaşlığın ve ilericiliğin savunucusu ve Türkiye Cumhuriyetinin en büyük güvencesi olan Türk Gençliğidir.

CHP Silivri Gençlik Kolları olarak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde birlik ve beraberliğimizin güzel bir örneğini; düzenlediğimiz basketbol, satranç, tavla turnuvaları ve Açıkhava sinema gösteriminde göstermiş olmak ve Silivri'deki yetenekli arkadaşlarımızın bir arada olması bizler için onur ve kıvanç kaynağı olmuştur.
16 Mayıs Cumartesi günü konutlar basketbol sahalarında açılış atışını Belediye Başkanı Özcan IŞIKLAR’ın yaptığı basket turnavasında 15 takım yarışmıştır.  Gençlerimizin yoğun ilgi gösterdiği turnuva da gün boyu Silivri’nin tanınmış rap gurubu olan Gardiyan ve Magrip söyledikleri şarkılarla eğlenceyi doruk noktaya çıkarmıştır. Turnuvayı kazanan “Sevgi Pıtırcıkları” takımı Kupalarını ve Efe Bilgisayardan kazandıkları 500 Tl lik hediye çeklerini Pazar Günü Yar Cafede yapılan ödül töreninde almışlardır.
16 Mayıs Cumartesi akşamı ise Silivri sahilinde kurulan Açıkhava Sinema'da vizyonda büyük ilgi çeken VALİ filminin gösterimi yapıldı. Halkımızın yoğun katılımı ile gösterim sonrası Eurovision Şarkı Yarışması'nın dev perdede yayınına geçildi.
17 Mayıs Pazar günü Yar Cafe de WBF-Türkiye Organizasyonu´nun aktif teknik desteğiyle Tavla Turnuvası ve Türkiye Satranç Federasyonunun hakem desteğiyle satranç turnuvası yapılmıştır. Tavla Turnuvasında aralarında Edirne ve İstanbul´dan bir çok WBF-Türkiye mensubunun da bulunduğu toplam 100 kişilik katılımla başarıyla gerçekleşen turnuvada Silivri´den TUNÇ ÇELİK mutlu sona ulaşırken, ikincilik Edirne den turnuvaya katılan  Adil Yılmaz, üçüncülük ise Silivri´den Mehmet Öztürk`ün olmuştur.

Toplam 6 turda ve 70 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen satranç turnuvasında ise birincilik Tunahan KOTANCI’ nın ikincilik Doğan AKPULAT’ ın üçüncülük Mevlüt EFE‘ nin olmuştur.


Böylelikle gün boyu süren heyecanlı ve keyifli mücadeleler sonunda ödül töreninde Tavla ve Satranç Turnuvası birincisinin kazandığı bilgisayar ödülünü ve kupasını Belediye Başkanı Özcan IŞIKLAR tarafından, ikincisinin kazandığı cep telefonu ve kupasını Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah YILDIRIM ve Yılmaz KANDEMİR tarafından,  üçüncüsünün kazandığı Tavla takımı, Satranç Takımı ve kupalarını Gençlik Kolları Başkanı Beyzat BEDEL ve Kadın Kolları Başkanı Dilruba Önal tarafından verilmiştir. Basketbol turnuvasının şampiyon takımı, ikinci ve üçüncü takımlarının madalya ve ödülleri İlçe Başkanı Muharrem AYDOĞAN tarafından verilmiştir.

CHP Silivri Gençlik Kolları bundan sonrada Kültürel ve Sosyal Etkinliklerine bu turnuvalardan sonrada devam edecektir.

CHP Silivri Gençlik Kolları olarak , Tüm halkımızın bu büyük bayramını kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol