Silivri Facebook
banner88

Cumhuriyet'in 85. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Haber:Melis AVCI

Tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 85. yıldönümü, Silivri’de aynı coşku ve sevinçle kutlandı. Kutlamalar, Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ağırman’ın kaymakamlık makamında tebrikleri kabulü, Silivri Stadı’ndaki tören ile devam etti.

İsim benzerliği karışıklığa neden oldu

Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın halkın bayramını kutlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Programın sunucusunun yapmış olduğu bir hata statta şaşkınlık yarattı. İstiklal Marşı’nı okuyacak olan öğretmen Selami Dilsiz’i, Selami Değirmenci diye anons eden sunucu, farklı olaylara sebebiyet vermemek için tekrar bir anons yaparak “Az önce Selami Dilsiz öğretmenimizin ismi, bir yanlışlık yapılarak Selami Değirmenci olarak okunmuştur. Yapılan yanlışlıktan ötürü özür diliyoruz” dedi.

Sağlık ekipleri statta hazır bulundu

Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler şiirlerini okudu, ekipler gösterilerini sundu. Sportif etkinlikler ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi. Yapılan gösteriler süresince, statta ayrı bir yer ayrılan sağlık ekipleri de hazır bulundu. Görevliler, olası bir sağlık sorununda acil müdahalede bulunmak için önlem aldı. Silivri Stadı’ndaki tören, resmigeçit ile sona erdi.
Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ağırman, Silivri Adalet Komisyonu Başkanı Süleyman Savut ve ilçe yöneticileri, törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelini tebrik etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol