Silivri Facebook
banner88

''DEĞİRMENCİ HAKARETTEN MAHKÜM OLDU'
Haber:Cihangir DAVUTOĞLU
 
27 nisan 2008 günü C.H.P Silivri Örgütü’nün Çanta Beldesi’nde düzenledikleri kahve toplantısında konuşma yapan Selami Değirmenci Turan’ı hırsızlıkla suçlamıştı.
 
Silivri Belediye Meclisi’nin 2009 yılı tahmini bütçesi konuşulurken Hüseyin Turan’ın Meclis Üyesi Faruk Can’a hukuka baş vurun, biz baş vurduk ve kazandık sözünden yola çıkarak yaptığımız araştırmada, davanın karara bağlandığı ve Değirmenci’nin 2.000.00 YTL manevi tazminata mahkum edildiği ortaya çıktı. Selami Değirmenci’nin davaya konu edilen beyanlarında Hüseyin Turan’ı  Belediye imkanlarını yakınlarına peşkeş çekmekle suçlamıştı.
 
Turan bu beyanlara şu şekilde savunma verdi: Maruz kaldığım onur kırıcı ithamlar icra ettiğim kamu görevinden kaynaklanmaktadır. Bu tarz itham ve iddiaların siyasi eleştiri sınırları içerisinde kaldığını kabul etmek mümkün değildir, zira insanların onur ve şerefleri kanun tarafından korunmuştur, her türlü saldırıdan masundur.
 
Hal böyle iken vaktiyle kendisi de Belediye Başkanlığı yapmış olan davalı tarafından bu derece tahkir edici ifadelere maruz bırakılmam şahsımı ve ailemi derinden teessüre düşürmüştür. Dolaysıyla dava açmak zarureti doğmuştur.
 
Silivri Sulh Hukuk Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde Değirmenci’nin beyanları mahkeme tarafından hakaret olarak kabul edilmiş ve davalı 17/10/2008 tarihli kararla tazminat cezasına mahkum olmuştur.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a karar ile ilgili düşüncelerini sorduğumuzda “ Bu cezanın Selami Değirmenci’ye siyasi tenkidin sınırlarını hatırlatmak gibi bir etki yapacağını ümit etmekteyiz ayrıca siyaset ile ilgisi olduğundan tazminat miktarı 2.000.00 YTL olmuştur, diğer hakarete uğrayan aile fertlerimizin davalarında bu tazminatın daha fazla olacağını düşünüyorum’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol