Silivri Facebook
banner88

DEĞİRMENKÖY YERİNDEN OYNADI!

DEĞİRMENKÖY, YERİNDEN OYNADI!

Bu yıl 29.su düzenlenen Geleneksel Değirmenköy Domates Festivali ve Tarım Fuarı görkemli bir katılımla açılışı gerçekleşti. Açılışa İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Ferit Mevlüt Arslanoğlu, CHP Gene Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu , CHP Silivri Belediye Meclis Üyeler ve partililer Değirmenköy’de tarım fuarındaki stantları gezdiler.

Değirmenköy yerinde oturamadı!

Ardından Festival Rumeli Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ile start verdi. Folklor ekibinin ardından sahne alan Orhan Kemal, Değirmenköylülere söylediği şarkılarla yerinde oturtmadı. İnanılmaz Rumeli türküleri ile beğeni kazanan Orhan Kemal, sıcakkanlı tavırları ile de Değirmenköy’e gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu Tarafından Plaket ve çiçek alan Orhan Kemal ilgi ve alakadan çok memnun olduğunu belirtti.

GELENEKLERİMİZİ YAŞATACAK VE YAŞATTIRACAĞIZ!

Açılış konuşmasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;” hepiniz festivalimize hoş geldiniz. 29 yıldır bu geleneği başlatan ve devam eden Sayın CHP İlçe Başkanımız Mümin Tuğluya Teşekkür ediyoruz. Ülkemizin en güzel ürününü geliştirmek ve tanıtmak adına bu festival başlatıldı. Hangi amaçla başlatıldıysa o amaçla da devam ediyor. Bu sene bir şey daha başladı. Trakya’nın en iyi Tarım Fuarını Değirmenköy de yaşatacağız. Ülkemizin en verimli toprakları Değirmenköydedir. Tarımın her türlü çeşitleri bizim bölgemizde var olmaktadır. Belki devlet yeterince önemsemiyor olabilir ama biz Mahalle Belediyeciliği ile yapacağız. Silivri Belediyesi olarak Gümüşyaka’da 250 dönümlük bir proje ile gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra Değirmenköyün adı fuarıyla domatesi ile anılacak. Geçen yıl 1.5 lira olan ayçiçeğin fiyatı 98 kuruş, 3te 1 geriye gitti. Bunların önemini daha iyi anlamamız lazım. Ayçiçeğini ayağa kaldırmanın bedeli 150 milyon dolar. Çiftçiye bu parayı vermeyen anlayış, bugün Suriye de Hatay da o eşkıyaların eline 3 milyon dolar vererek içine salan anlayıştır. Geleneklerimizi yaşatacak, yaşattıracağız. Biz bütün değerlerimizi koruyarak ve sahip çıkarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyacağız. Nice festivallerde, nice fuarlarda görüşmek üzere.” dedi.

Bu yıl ki festivalde en iyi domates yarışmasında;

1.      Ayşe Mine Pektaş

2.      Tuncay Ceylan

3.      Erdoğan Karasu                                                                                                

En iyi üretici olarak da Şaban Uzun seçildi. Yarışmada dereceye girenlere altın hediye edildi. Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu ve Önder Çiftçi Derneği Başkanı Turgay Sakarya da dereceye girenlere Altın hediye etti.

Domates Güzeli yarışmasında ise genç kızlar adeta kıran kırana birbirleriyle yarıştı. Birbirinden güzel 13 kız arasından ilk 3’ü seçmekte zorlanan jüri yeleri zorda olsa kararlarını verdi. İlk 3 güzel şöyle sıralandı;

1.      Berna Yalçın

2.      Dilek Çelik

3.      Fulya Filiz

En son olarak gecenin ve festivalin starı Ferhat Göçer sahneye çıktığında binlerce kişi ayakta alkışlayarak karşıladı. Birbirinden güzel şarkılarıyla Değirmenköylüleri mest eden ve aynı ağızdan söylenen şarkılarıyla gönülleri bir kez daha fethetti. Duygusal şarkılarıyla protokolde oturanları dans ettiren, hareketli şarkıları ile de alanda bulunan herkesi oynatmayı başaran Göçer’i festival alanında bulunan vatandaş bırakmak istemedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol