Silivri Facebook
banner88

DEMİRAL, TUĞLU, TURAN VE HANDEMİRCİ MESAJLARI...

DEMİRAL, TUĞLU, TURAN VE HANDEMİRCİ MESAJLARI…

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Mesajında, devletin engelli vatandaşlara sağladığı imkân ve haklara yer vererek, engelli vatandaşlara ilişkin yapılan çalışmalara değinen Başkan Demiral şu ifadelere yer verdi;

 

Ülkemizde ve Dünyada 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü ifa etmekteyiz. Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğu bilinci ile gerek bireysel, gerekse toplum olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamındaki bütün engelleri ortadan kaldıracak hizmetler yapmak bizlerin öncelikli görevidir. AK Parti olarak bizler bu sosyal sorumluluğun bilinci ile engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak adına birçok hizmet ve proje gerçekleştiriyoruz. Partimiz bünyesinde bulunan Sosyal İşler Başkanlığımız, İBB Başkanlığımızca her ilçede kurulan EKM ve İSMEM merkezlerinde engelli vatandaşlarımıza, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal faaliyetler gerçekleştirilmekte ve eğitimler verilmektedir. Engellilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi anayasal güvence altına da alınarak maddi ve manevi birçok hak sağlanmıştır.

 

 

BİN 500 ENGELLİ EVİNDE ZİYARET EDİLDİ

 

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı olarak bizlerde, Sosyal İşler birim başkanlığımız bünyesinde yapılan çalışmalar neticesinde, Silivri’de yaşayan bin 500 engelli vatandaşımızı, yönetim kurlu üyelerimizle, belediye başkan aday adayları, meclis üyesi adaya adaylarımızla evlerinde tek tek ziyaret ederek sohbet ettik. Dertlerini sıkıntıları dinledik. Gerçekleştirdiğimizi ziyaretlerde edindiğimiz bilgileri gerek partimizin gerekse devletimizin ilgili kurumları ile paylaşarak çözüm ürettik. İSEM ve Sosyal İşler Başkanlığımızca engelli vatandaşlarımıza, akülü araba, tekerlekli sandalye, medikal malzeme desteği, eğitim ve iş uygulaması eğitimleri, geziler, yaz kampları ile sosyal faaliyetlere katılımları sağlanmış, engelli aileleri ile düzenli olarak yapılan toplantılarla Engelli Hakları ve devletimizin engelli vatandaşlarımıza sağladığı imkânlar hakkında düzenli olarak bilgilendirmeler yaptık. Engelli kardeşlerimizi ve ailelerini çeşitli organizasyonlarla İBB Panaroma 1453 Fetih Müzesi ve Miniatürk gezilerine götürerek moral, motivasyon programları yaptık.

 

 

ENGELLİ YAKINLARINA EVDE BAKIM MAAŞI BAĞLANDI

 

Ayrıca Türkiye’de bir ilk olarak AK Parti ile birlikte birçok imkân ve hakka sahip olan engelli vatandaşlarımıza maaş bağlandığı gibi, engelli kardeşlerimizin bakımını üstlenen yakınlarına da evde bakım maaşı verilmesini sağladık.  Bütün bu çalışmalar yapılırken, engelli ailelerinin fedakârlığı, gayreti ve özverisi de unutulmamalıdır.  Bütün dünyada engelli günü olarak ilan edilen bu günde, bir kez daha engelli ailelerine fedakârlıkları ve özverileri için teşekkür ediyor, bu anlamlı günde engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

 

 

  Dilek Demiral

  AK Parti Silivri İlçe Başkanı

 

 

 

 

Tuğlu: Eşit şartlarda hizmet almaları sağlanmalıdır

 

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile yayımladığı mesajında, “Tüm yaşam alanlarında hayata geçirilecek uygulamalarla, engelli vatandaşlarımızın eşit koşullarda sosyal yaşama kazandırılması sağlanmalıdır” dedi.

 

TUĞLU’NUN MESAJI;

 

 Maalesef ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler, bu güne kadar istenilen düzeye getirilememiştir. Engelli vatandaşlarımız sosyal güvenlik, iş, eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarındaki yetersizlikler sebebiyle  sosyal hayata katılamama gibi konularda büyük sorunlar yaşamakta, eşitlik ilkesinin dışında bırakılmaktadırlar.

Bu sebeplerdendir ki, öncelikli olarak toplumsal hassasiyetin arttırılması ve toplum bilincinin oluşturularak engeli vatandaşlarımıza hizmet veren kamu, özel sektör ve STK gibi gönüllülük esasına dayalı örgütlerin güçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Tüm sosyal yaşam alanlarında uygulanacak politikalarla, engelli vatandaşlarımızın eşitlik ilkesi gereğince toplumsal yaşama kazandırılması sağlanmalıdır.

Unutmayalım ki, insanların engelli olmaları, doğuştan ve sonrasında çeşitli etkenlere dayalı olarak ortaya çıkmaktadır. Toplumsal hayat içinde hepimizi etkileyebilecek olan bu etkenler sebebiyle engeli bulunan vatandaşlarımızın sıkıntıları ve bunların çözümü bizlerin ortak bir sorunudur.

Sosyal devlet anlayışı, engellisine her anlamda sahip çıkmayı, iş bulmayı, yaşamını idame ettirebilmesi için gerekli şartları sağlamayı, ulaşım ve fiziki zeminlerin iyileştirilmesini gerektirir.

Unutmamamız gerekir ki, hepimiz çok rahat idame ettirdiğimiz yaşantımızda bir engelli adayıyız. Her an bir kaza geçirmemiz, bir kaza kurşununa kurban gitmemiz mümkündür.

Yaşamın her alanındaki engellerin kalkması, toplumsal yaşamın her alanına katılımınızla birlikte el ele mücadele etme dileğiyle. Gelin birlikte engelleri aşalım.”

 

 

 

Turan: “Daha bilinçli ve duyarlı olmalıyız”

 

AK Parti Silivri Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Turan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Turan mesajında, “Sosyal bir devlet olmanın en önemli koşulu engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşama kavuşabilmeleri için tüm yatırım ve yasal düzenlemelerin sağlanmış olmasıdır” dedi.

 

AK Parti Silivri Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Turan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğuna dikkati çekerek, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarının iyileştirilmesi ve toplumsal hayata katılmaları yönünde hükümetimiz pek çok önemli düzenlemeyi hayata geçirdi” dedi.

 

Turan’ın mesajı

 

Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğuna dikkat çeken AK Parti Silivri Belediye Başkan aday adayı Turan mesajında şöyle dedi: “Sosyal bir devlet olmanın en önemli koşulu engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşama kavuşabilmeleri için tüm yatırım ve yasal düzenlemelerin sağlanmış olmasıdır.

 

Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın her noktasında engellerini aşarak toplumsal yaşama entegrasyonlarının sağlanması, ülkemizin 2023 hedefi açısından da büyük önem taşımaktadır.

 

AK Parti hükümeti döneminde, 2002 yılından bugüne, sosyal devlet olmanın birinci şartı olan engellilerimizin önündeki sosyal engellerin kaldırılması yönünde bir çok yeni düzenleme yapılmış ve hayata geçirilmiştir. Özellikle, Anayasa Değişikliği referandumu kapsamında kadın ve çocuklarında yer aldığı pozitif ayrımcılık hakkı en çok da engelli vatandaşlarımızın yaşantısını kolaylaştırmıştır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta karşılaştıkları sıkıntılarına çözüm üretmek, kendi kendilerine yetebilen bireyler olarak yaşamlarını devam ettirebilmeleri adına her türlü desteği sunmak, hükümetimizin en temel anlayışları arasında yer almaktadır.

 

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada ilçemiz başta olmak üzere ülkemizin tüm dinamikleriyle, bürokrasisi ve STK’larıyla engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya, destek sunmaya ve sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımız için, toplumsal ve ekonomik anlamda tüm sıkıntıların ortadan kalktığı, toplumsal duyarlılık ve farkındalığın kamusal ve özel hizmet alanlarında yaşandığı güzel yarınlara ulaşabilmek adına tüm gücümüzle yanlarında olduğumuzu ifade etmek isterim.

 

Ben tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, çok daha güzel yarınlara ulaşmayı Yüce Allah’tan niyaz ederim.

 

 

 

ENGELSİZ TÜRKİYE’Yİ MİLLİ GÖRÜŞ KURACAK

Saadet Partisi Silivri İlçe Teşkilatı olarak tüm engellilerin, ailelerinin ve kuruluşların 3 Aralık engelliler gününü kutluyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına göre bugün ülkemiz nüfusunun % 12’si, yani 8,5 milyon engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır.

 Ancak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta aktif rol almalarını sağlayacak düzenlemeler ne Silivri’mizde ne de Türkiye’de görülmemektedir. Göstermelik icraatlar çözüm olmak yerine sorunu daha da derinleştirmektedir.

Hatırlayacak olursak, Merhum Erbakan Hocamızın Başbakanlığı’nda 54. TC Hükümeti olarak kurulan Refah-yol iktidarı, işbaşına gelir gelmez Türkiye’deki tüm engellilerin problemini tespit etmiş ve dertlerine çözüm üretmek için 571 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesiyle Başbakanlığa bağlı ‘’Özürlüler İdaresi Başkanlığı’’ kurmuştur. 572 sayılı Kararname ile çeşitli Bakanlık ve Belediyelerde engellilerin istihdamını, 573 sayılı Kararname ile de engellilerin rehabilitasyonunu sağlamıştır.

Saadet Partisi, gerek belediyelerde, gerekse iktidarında işbaşına geldiğinde göstermelik icraatlar değil köklü ve kalıcı hizmetlerle farkını ortaya koyacaktır. Engellilerin sosyal hayatın her aşamasında aktif rol almalarını sağlayacak altyapı imkanları geliştirilecek ve Kamuda, Belediyelerde daha fazla engelli istihdam edilecek, özel sektörün daha fazla engelli istihdam etmesi teşvik edilecektir. Bu İslami ve İnsani bir yükümlülüktür.

Engelsiz Silivri’nin ve Türkiye’nin tesisi ancak Milli Görüş’le mümkündür.

                                                                      

Mahmut HAMDEMİRCİ

Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol