Silivri Facebook
banner88

''Demirkol'a yanlış bilgi vermişler''

Haber:Melis AVCI

Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, önceki gün Silivri köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, özellikle Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra köylerinde bulunan hazine arazilerinde yapılaşmanın yoğun olduğunu ve yapılan inşaatların yıkılacağını belirtmişti. Konunun yargıya intikal ettiğini dile getiren Kaymakam Demirkol, yapılaşmaya göz yumduğu için muhtarlarında suçlu durumuna düştüklerini ifade etmişti.
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra köyü muhtarları, köylerde her arazinin sahibi olduğunu ve sahipsiz bir yer olmadığını dile getirdi. Danamandıra Muhtarı Emrullah Çakır, Sayalar Muhtarı Hüseyin Ece ve Çayırdere Muhtarı Mustafa Dönmez konuyla ilgili şunları söyledi;

Çakır: “Belediye köy içi imar planı yapmamış”

Danamandıra Muhtarı Emrullah Çakır: “Belediye köy içinde de plan düzenlememiş. Biz vatandaşları ev yapmak istedikleri zaman belediyeye gönderiyoruz ama belediyeden de plan bile veremiyorlar. Çünkü köy içlerinde bugüne kadar planlama yapılmamış. Vatandaşın köy kurulduğundan bu yana 130 yıldır kullandığı, tarım arazisi olarak işlediği yerleri alıp, ihtiyaçları olanlara vereceğiz nasıl deriz? Biz ilgili yazılarımızı belediyeye yazıyoruz, eğer konu adli makamlara intikal edecekse de yapacak bir şey yok. Şeriatın kestiği parmak kanamaz.”

Ece: “Kaymakam Bey’e yanlış bilgi vermişler”

Sayalar Muhtarı Hüseyin Ece: “Bu konuda bir yanlış anlaşılma var. Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere köyünde de sahipsiz yer yok. Herkesin kendi yeri ve 150 senedir kullanılıyor. Biz bu 3 köy, köy yerleşim yeri tapularımızı aldık. Şimdi tarlaların tapularını da alacağız. Bizde sahipsiz yer yok. Köylüler isyan eder. Kimin yerini, kimden alıp kime vereceksiniz. Kaymakama bu konuda yanlış bilgi vermişler. Kaymakam bey bize toplantıda, bundan sonrası için uyarıda bulundu. Zaten köylerimizde kayıtsız ve sahipsiz yer yok.”

Dönmez: “Yıkımı durduracağız”

Çayırdere Muhtarı Mustafa Dönmez: “Kaymakam bey önceki gün yaptığı toplantıda, ev yapmayı yasakladı. Biz Kaymakamımızın yaptığı uyarılar ışığında hareket ederek, bundan sonra hazine arazisine ev yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Belediyeye yollayacağız. Fakat bugüne kadar yapılanların da yıkılmasını istemiyoruz. Yıkılmaması için elimizden geleni yapacağız. Bizim köyümüz 130 senelik bir köy. İnsanlar ekip biçiyor. Bizim yerlerimizin hepsi kadastrosu geçmiş ve parsel numarası belli olan yerler. Sadece tapu sorunumuz var, onu da en kısa zamanda çözeceğiz. Şuanda yıkımın ertelenmesi için uğraşıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol