Silivri Facebook
banner88

DEMOKRATİK VE SAYDAM YÖNETİMLERİN

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar basın bayramı münasebeti ile verdiği yemekte basını toplumun aynası olarak tarif etti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türk basını üzerinden sansürün kaldırılışının 101. yıldönümünde düzenlediği yemekte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gecede basının önemini vurgulayan bir konuşma yapan Başkan Işıklar, katılan tüm basın mensuplarına fotoğraf makinesi görünümünde kristal birer plaket hediye etti.

Türk basını üzerinden sansürün kaldırılışının 101. yıldönümünde Sun Flower Jasmine Restaurant’ta yemek düzenleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, basın mensuplarıyla buluştu. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri ile Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyelerinin de yer aldığı yemeğe, birçok basın mensubu katıldı. 

“DÖRDÜNCÜ KUVVET OLAN BASIN TOPLUMUN AYNASIDIR”
Gecede günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Demokratik, laik ve çağdaş ülkelerde, saydam bir yapının kuruluşunda dördüncü kuvvet olarak bilenen basın, tüm toplumun aynasıdır. Basın; kamu yönetiminin, devletin, ülkemizin, ilçemizin, kentimizin, yöneticilerin, seçilenin ve seçileceklerin karşısına tutulan bir aynadır. Kendi ekonomik özgürlüğünün, çalışma, düşünce özgürlüğünün, kendi doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklerinin, toplumsal baskı aracı olarak sonuna kadar kullanılmasını sağlayan çok güçlü bir dördüncü kuvvettir. Bu anlamda sansürün 101 yıl önce kaldırılmış olmasına rağmen, günümüzde zaman zaman geçmişe dönük uygulamaları görmek, oldukça üzücü. Ekonomik anlamda yazılı ve görsel medyanın baskı altına alındığını görüyoruz. Bunu toplum olarak kendimize yapılmış en büyük kötülük olarak algılamalıyız. Çünkü aynada gördüğümüz neyse, bizde oyuz. Hatanın aynada değil, bizde olduğunu görerek, ona göre yanlışları düzenleme, ona göre düşünme, yargılama ve değerlendirme sorumluluğumuz var. Bu anlamda yaptığınız görevin ne kadar önemli olduğunu, ülke kalkınmasında ve bireysel refahın gelişebileceği bir toplum yapısı haline gelmesinde, taşıdığınız sorumluluklarınızın bilincinde olduğunuzu ümit ediyorum. Bu konuda bizler yerel yöneticiler olarak, basının demokratik ve saydam yönetimin vazgeçilmez aracı olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu duygularla sansürün kaldırılışının 101. yıldönümünü kutluyorum. Daha demokratik, saydam ve özgür ortamlarda çalışma ümidiyle, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.”
Canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden Türk basını üzerinden sansürün kaldırılışının 101. yıldönümü kutlamasında, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Başkan Yardımcısı Elif Uzun, günün anısına geceye katılan tüm basın mensubu ve basın emekçilerine fotoğraf makinesi görünümünde kristal birer şilt hediye etti.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol