Silivri Facebook
banner88

Deprem güçlendirmeleri başlıyor
 
HABER: Müge CESUR
 
Okulların kapanmasının ardından Silivri’de 5 okul deprem dolayısıyla güçlendirmeye alınacak. Okulların kapanmasının ardından hemen başlaması beklenen güçlendirme çalışmaları ise ihaleleri uzun sürmesinden dolayı zaman kaybına uğradı.
 
Fakat Cuma gününe kadar ihaleleri tamamlanması beklenen okulların güçlendirme çalışmalarına önümüzdeki haftadan itibaren başlanacak. Çalışmaların yeni eğitim öğretim yılına kadar tamamlanması bekleniyor.
 
Fakat bazı okulların bu süre zarfında tamamlaması zaman alabilir. Bu yüzden okullar Silivri içindeki diğer okullarda 1. dönem sonuna kadar misafir olacaklar. Taşınacak okullarda ise ikili öğretim yapılacak.
 
Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler “Çalışmalar ihalelerin zaman almasından dolayı biraz aksamış olsa da o süreyi telafi edeceğiz. Önümüzdeki haftadan itibaren çalışmalarımız başlıyor. SSGM ile depreme karşı okullarımız güçlenecek.” dedi. Önümüzdeki haftadan itibaren güçlendirmeye kapsamında inşaatı başlayacak okullar ise şu şekilde:
 
Şerife Baldöktü Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi
Mimar Sinan İlköğretim Okulu
Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu
Endüstri Meslek Lisesi
Ortaköy İlköğretim Okulu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol