Silivri Facebook
banner88

Devlet Hastanesi Cumartesi günü hizmete girdi.

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın talebiyle gündeme gelen ve 2005 yılında Silivri’de doğalgaz verme törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yeni Silivri Devlet Hastanesi, 14 Mart 2009 Cumartesi günü tüm birimleriyle hizmet vermeye başlayacak.Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş tarafından projesi hazırlanan yeni Devlet Hastanesi’nin temeli 6 Temmuz 2007 tarihinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katıldığı törenle atıldı.Yeni Silivri Devlet Hastanesi, 9 bin m2 kapalı alanda 3 blok, 5 kat ve 152 tek kişilik odaya sahip.Devlet Hastanesi’nin eski yerinden taşınma işlemleri de Silivri Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.1953 yılından beri kullanılan Silivri Devlet Hastanesi, en son 13 Mart 2009 Cuma günü hizmet verdi.

Yeni Silivri devlet hastanesi’nin özellikleri

Silivri Devlet Hastanesi’nin A bloğu bodrum katında kazan dairesi, çamaşırhane, mutfak, teknisyen odası, aşçı odası, diyetisyen odası, 7 adet genel ve günlük depolar, evsel atık, tıbbi atık ve medikal gaz deposu, zemin katta toplantı salonu, başhekim odası, 2 adet başhekim yardımcısı odaları, hastane müdürü odası, satın alma, bilgi işlem, sivil savunma, başteknisyen, muhasebe, personel odaları, wc’ler, 1. katta 24 adet hasta odası(47 kişilik), Hemşire odası ve doktor odası,  2. katta 24 adet hasta odası (47 kişilik), hemşire odası ve doktor odası, 3. katta 24 adet hasta odası (47 kişilik), Hemşire odası ve doktor odası, 4. katta 24 adet hasta odası (47 kişilik), hemşire odası ve doktor odası bulunuyor. Wc.ler odaların içinde yer alıyor.


Hastanenin B Blok bodrum katında tomogrofi, patoloji, 3 adet röntgen odası, kan bankası, eczane, USG odası, momografi odası, gasilhane, EKG, morg ve görüntüleme merkezi, zemin katta diyaliz salonu, acil servis, 1.katta doğum servisi, 1 adet doğum ameliyathanesi, 1 adet doğum odası, sancı odası, karanlık oda, yeni doğan odası, göz polikliniği, 2 adet diş polikliniği, 3 adet kalp-damar polikliniği, 2 adet fizik tedavi ünitesi, 2. katta 5 adet ameliyathane, 6 adet personel odası, 3 adet depo, 1 adet uyanma odası, 3.katta personel yemekhanesi, 11 yataklı yoğun bakım ünitesi, 2 adet özel yoğun bakım odası ve teknik oda bulunuyor.
Hastanenin C Blok bodrum katında Sığınak, Biyokimya laboratuarı, Bakteriyoloji laboratuarı, Kafeterya, zemin katta 2 adet Kardiyoloji, 2 adet Gastroloji, 1 adet Hariciye polikliniği, 1. katta 3 adet Kadın Doğum, 2 adet Çocuk, 3 adet KBB polikliniği, 2.katta 2 adet dahiliye, 2 adet Ortopedi, 1 adet Fizik Tedavi, 1 adet Cildiye, 1 adet Ruh Sağlığı ve 1 adet Nöroloji polikliniği bulunuyor.

Turan: Silivri hak ettiği sağlık hizmetine kavuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Silivri ziyaretinde ilçenin ihtiyacından bahsederek yeni Devlet Hastanesi yapımı talebinde bulunan ve sonraki süreçte yerin hazırlanmasından projesine, temelinden taşınmasına kadar her adımıyla yakından ilgilenen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Silivri Devlet Hastanesi maalesef yetersiz bir binada hizmet veriyordu. Göreve gelir gelmez bu konuda girişimlerimiz oldu. 2005 yılında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Silivri programında bu eksiğimizi dile getirdim ve talepte bulundum. Sayın Başbakanımız, İl Özel İdaresi’ne talimat verdi. Hastanenin yerinin hazırlanması, projelendirilmesi, temelinin atılması ve taşınmasına kadar her işiyle yakından ilgilenerek süreci hızlandırdık. Ve çok şükür Trakya’nın 2. büyük devlet hastanesini Silivri’mize kazandırdık. Silivri’de Devlet Hastanesi’nin yetersizliği yüzünden nice insanımızın yürek burkan anılarını çok iyi biliyoruz. Rabbim, Silivri’mize bir daha o günleri göstermesin. Silivri hak ettiği sağlık hizmetine kavuşuyor. Silivri’ye hayırlı uğurlu olsun. ” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol