Silivri Facebook
banner88

DTP'de Ergenekon'u izleyecek

Hukukçu 4 milletvekilinden oluşan bir komisyonla Ergenekon davasını izleme kararı alan CHP'nin ardından DTP de bugün başlayacak olan Ergenekon davasını izlemeye hazırlanıyor. DTP, öldürülen eski DEP'li Mehmet Sincar'ın eşi Cihan Sincar, 5 Temnmuz 1991'de kaçırılıp öldürülen eski HEP Diyarbakır il başkanı Vedat Aydın'ın eşi Şükran Aydın, Musa Anter'in yakını, öldürülen kürt işadamının eşi DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile Silopi kayıplarının yakınlarından oluşan bir heyetle Mahkeme'ye müdahil olma başvurusunda bulunacak.

 
Gözler bugün başlayacak olan Ergenekon davasına çevrilirken, DTP de davaya müdahil olmak için başvurmaya hazırlanıyor. Saat 11.00'de İstanbul'da İnsan Hakları Derneği'nde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek olan DTP,bugün Diyarbakır'dan gelecek ailelerle Mahkemenin görüleceği Silivri'ye gelecek. Diyarbakır'dan yaklaşık 40 kişilik bir ekibin gelmesi beklenirken, DTP'den genel başkan Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, öldürülen kürt işadamı Savaş Buldan'ın eşi ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile öldürülen eski DEP milletvekili Mehmet Sincar'ın eşi Cihan Sincar, 1991 yılında kaçırılan ve öldürülen eski HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın eşi Şükran Aydın, Musa Anter'in yakını ve Silopi kayıplarının yakınlarının, Mahkeme'ye dilekçe vererek, davaya müdahil olmak isteyecekleri kaydedildi.

CHP komisyon oluşturmuştu

 
CHP ise Ergenekon davasını Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat başkanlığındaki 4 kişilik milletvekili heyetiyle izleyecek. Yargılama sürecinde davayı takip edecek olan heyette, Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Manisa Milletvekili Şahin Mengü yer alıyor. (ANKA)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol