Silivri Facebook
banner88

DÜŞÜNCE DOĞRU UYGULAMA YANLIŞ...

DÜŞÜNCE DOĞRU UYGULAMA YANLIŞ

SİLİVRİ merkezinde başlayan çöplerin yer altında toplanması ve özellikle meydanlarda çöp olmaması için Silivri Belediyesi’nin uygulaması vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı ancak…..

Avrupa’da ve İstanbul’un Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli belediyelerinde yıllardır uygulanan bu sistemde yollarda atılmış çöp torbaları görülmüyor…

Silivri’de uygulamanın başlaması, şehir içinde çöplerden ve mikroplardan bir kurtuluş olarak görülüyor.

Yapımı başlayan çöp toplama merkezlerinden bir tanesine özellikle çarşı esnafından yoğun itiraz geldi… Uğur Mumcu Meydanı’ndaki otopark üstüne gelen bölge için şikayetlerini dile getiren esnaflar “ iki otomobil alan park alanı iptal edilip, çöp yeri yapılıyor. Bize gelen müşterilerin iki araçlık yeri iptal edilmiş oluyor. Halbuki aynı yerin iki metre yaya yoluna yapılıp üstü kalın saç ile kapatılır, iki otomobilin daha park etmesine engel olunmazdı.” Dedi.

Esnafın görüşlerine katılıyoruz, Avrupa ve İstanbul’daki örneklerinde bu yer altı konteynerlerinde çöp alınması gece yapılmakta ve cadde ortasında otopark alanları kısıtlanmamakta.

Ayrıca esnafa üç çeşit torba dağıtılmakta bu torbalar beyaz, kırmızı ve Mavi renklerde olup, evsel, tıbbi ve ayrıştırılabilir atıklardan oluşmakta.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol