Silivri Facebook
banner88

Eğitim bölgesinde mülteci kampı olur mu?

Melis AVCI

Selimpaşa’ya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılması planlanan mülteci kampının, bölgede bulunan iki lisesinin yanı başına kurulacak olması tepki gördü. Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda beklemede olduğu öğrenilen karara, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu da tepki gösterdi.

Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi ile Turizm Meslek Lisesi’nin yanında bulunan 63.246 metrekarelik yeşil alana mülteci kampı yapılması istemi, Selimpaşa halkı ve özellikle öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılandı. Selimpaşa Belediyesi’ne ait, iki parsel ve toplam 63.246 metrekarelik alandan oluşan alana mülteci kampı yapılmasına Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’da tepki gösterdi. Kararın yaklaşık 6 aydır Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda beklemede olduğu dile getiren Yağcıoğlu “Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi ile Turizm Meslek Lisesi’nin yanında bulunan bu alanın tamamı yeşil alan. Bu yerin imara açılması için, imarlı yerin yeşil alana dönüştürülmesi lazım. Aksi taktir de bu yerle ilgili itirazlar yapıldığında da mahkeme bu doğrultuda karar verecektir. Yeşil alan kesinlikle imara açılmaz” dedi. Alanın, iki ayrı okulun bulunduğu bölgede olmasının da sıkıntı yaratacağını ifade eden Yağcıoğlu “Burada bulunan bir okulumuzda 600, diğerinde de 150 tane öğrencimiz var. Eğitim bölgesinde böyle bir kampın yapılması, yarın öbür gün sorunlar yaratabilir” dedi. Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda beklemede olduğu, kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini belirten Yağcıoğlu “Konu bizim belediyemize intikal ettiğinde gerekli itirazlarımızı yapacağız. Eğitim bölgesinin yanına ve tamamı yeşil alan bu yere mülteci kampı istemiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Beldede yaşayan birçok vatandaşın ve özellikle öğrenci velilerinin tepki gösterdiği bu durum karşısında gereken itirazların yapılacağı ve bu karara karşı durmak için tüm belde halkının birlikte hareket edeceği öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol