Silivri Facebook
banner88

Ekonomideki Dalgalanmalar Silivri'de de Etkisini Gösteriyor
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Topallıoğlu Döviz’in yetkilisi Fatih Ayyıldız, Türkiye ekonomisi hakkında ki görüşleri söyleyerek “Türkiye ekonomisinde şu an dalgalanma var. Bize göre; ekonomi dalgalanmalarla beraber devam edecektir. 5 – 10 sene de bir devülasyon görülmektedir. Zaten bunlar önce de kurlar 1.800 ve 1.700’ ü gördü. Muhtemelen 5 sene de bir de görücektir.
 
Dolar ve euronun artışında yabancı yatırımlar var. Son 15 gündür piyasadan 15 – 20 milyar dolar uçup gitti. Böyle devam ederse yabancı yatırımcıyı da kaybetmiş oluyoruz. Türkiye’de ki durum daha da kötüleşiyor. Türkiye’ de ki yatırımcılar da bu durumdan nasibini almış gibi gözüküyor.
 
Merkez bankasının hesaplarına ve söylemlerine göre dolar kuru sene sonunda  1.35 civarı olur gibi gözüküyor.Zaten dolar 1.30 1.35 olursa euroda tahmineme göre 2.20 2.70 olabilir.Tabiki bu şekilde devam ederse diyelim.Çünkü Amerikan ekonemisi şuan önde gibi gözüküyor” dedi.
 
Bektaşoğlu Döviz’in sahibi Yavuz Dirik ise ekonomideki gidişatın iyi olmadığını söyleyerek “Yaşadıklarımıza bakarak Türkiye ekonomisini hiç iyi bulmuyorum. Bildiğiniz gibi işsizlik hat safa da. Fakat ekonominin sadece Türkiye de değil tüm Dünya’da bozuk olduğunun kanısındayım. Bu ve bundan sonra ki senelerde enflasyonun daha da artacağını düşünüyorum. Geçen sene %8 ise bu sene bu oranı 2 katına katlayabilir.
 
Dünya’da ki kriz Türkiye’ ye gelmedi diyebilirim. Türkiye’ de bence şu an kriz yok ama her an yeni bir kriz yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Kısa bir zaman sonra gerçekleşeceğine inanıyorum.
 
Dolar ve Euro’daki artışlarda Dünya piyasasından kaynaklanan bir şeyler var. Euro lehine yükselme var. Tahminen 2008 yılsonuna kadar Türkiye’den kaynaklanmayan sebeplerden dolayı dolar 1.70, euro 2.30 olur. Fakat Türkiye’de ki siyasi ve ekonomik sebeplerde eklenirse ne olacağını kimse tahmin edemez.
 
Dövizdeki bu yükselişlerin yakında zamanda düzelmesini bekliyorum. Fakat bu gidişle yükselir gibi gözüküyor. Türkiye’nin gidişatının ve siyasi iktidar da pek değişiklik olmayacağını düşünüyorum. Bu durum da ekonomiye muhakkak ekonomiye yansıyacaktır” dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol