Silivri Facebook
banner88

EL BİSİKLETİYLE HOLLANDA’DAN GELDİ…

EL BİSİKLETİYLE HOLLANDA’DAN GELDİ…

İstanbul’da kaza geçirdikten sonra  tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan Funda Müjde özel el bisikletiyle Amsterdam’dan yola çıkmıştı. Yolculuğunun en zorlu kısmını bitiren Müjde, Türkiye’ye Kapıkule’den girdikten sonra bugün Silivri’ye ulaştı.

 

Adana’dan Hollanda’ya göçen ilk ailelerden birinin çocuğu olan Funda Müjde (52) küçük yaşta geldiği Amsterdam’da oyunculuk, radyo programcılığı ve köşe yazarlığı yapıyordu. 2007′de tatil için geldiği İstanbul’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Kazadan sonra omurilik felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Müjde tiyatro oyunlarına, radyo programlarına, şovlarına ve köşe yazarlığına devam etti.

 

Türkiye’den Hollanda’ya işçi göçünün 50. yıldönümü nedeniyle bu yelpazeye sporu da ekleyen Müjde, 28 Mayıs’ta Amsterdam Olimpiyat Stadyumu’ndan İstanbul’a doğru elle kullanılan özel bir el bisikletiyle yola çıktı. Eşinin karavanla, kayınbiraderinin de motosikletle eşlik ettiği Funda Müjde, 80 günlük zorlu yolculuğun ardından, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yaptı. Müjde’yi Engelsiz Pedal Derneği’nden bisikletçiler ve Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom karşıladı. İki gün Edirne’de dinlenen Müjde, bugün Silivri’ye ulaştı. Babası gibi ilk göç edenleri onurlandırmak, obezite sorununa ve tüm dünyada engelliler için spor imkanlarının azlığına dikkat çekmek için yola çıktığını anlatan Funda Müjde’ye İstanbul’a kadar Engelsiz Pedal Derneği’nden bisikletçiler de eşlik edecek. Silivri’ye ulaştığında Silivrili Motosikletçiler tarafından karşılanan Müjde’ye ilgi yoğundu. Sahilde Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ve Belediye yetkilileri, CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve Kadın Kolları Yönetimi, CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen ve Gençlik Kolları Yönetimi, Silivri Belediyesi EKOM  Yetkilileri ve Silivrili Yerel Basın Mensupları ile sohbet etti. Silivri Belediyesi EKOM Ekiplerinin Müjde’yi bilgilendirmesinin ardından bu tarz çalışmaların diğer İllere ve İlçelere örnek olmasını belirten Müjde mutluluğunu da gizleyemedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol