Silivri Facebook
banner88

Engellilere engel
 
Haber: Müge CESUR
 
Esnaf ve Sanatkârlar Odasının sene içinde açmış olduğu birçok kurs birçok insanın meslek kazanmasını sağlamıştı. Oda içinde açılan garsonluk, kadın girişimciliği gibi kurslara katılım yoğun olmuş ve kurs bitiminde sertifikalarını alan kursiyerler 3 ay sonunda meslek kazanmışlardı.
 
Fakat Esnaf ve Sanatkârlar Odasının engelliler ile ilgili projeleri yarı yoldan dönmesi birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Engellilerin hayata kazandırılmaları amaçlayan uygulamalı muhasebe kursu donanım eksikliği yüzünden askıda kaldı.
 
Tabakoğlu: “İstanbul’dan 11 vakıf ve dernekle birlikte projelerimiz kabul edilmedi
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu “Bugüne kadar açtığımız tüm kurslar hiçbir çıkar gözetmeksizin vatandaşlarımızın bilgi birikim kazanması için oluşturulmuştur. Engelli kardeşlerimiz için açacağımız uygulamalı muhasebe kursu çok önemli bir proje.
 
Biz projemizi en ince ayrıntısına kadar oluşturup sunduk. Kurs için bize bir bilgisayar odası gerekiyor. Projemizin cevabı olarak Bize Milli Eğitimin ya da Halk Eğitim Merkezinin bilgisayarlarından yararlanın deniliyor. Fakat onlarında sınıfları yeterli değil ve sürede uzun olduğu için sıkıntı yaşanabilir. Bu çok büyük bir proje. 5 ay bir proje sunduk ve ardından 2.sini de sunduk.
 
Bunun yanında biz engelli kardeşlerimizin ulaşımları ile ilgili de çalışıyoruz.  Bu alınan kararla sadece bize değil İstanbul’da 11 kurumunda başvurusu aynı zamanda reddedildi. Bunların içinde Sakatlar Derneği ve engelliler ile ilgili vakıflar da bulunuyor. Her açtığımız kursun sonunda olumlu birçok sonuçla karşılaşıyoruz.
 
Çalışmalarımız devam edecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden öğretmen gönderilmesi ve engellilerin çalışmaları için yer tahsisi konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Kendi imkânlarımıza inşallah bu kursuda hayata geçireceğiz. ” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol