Silivri Facebook
banner88

Ergenekon davası bugün başlıyor

Ergenekon terör örgütüne ilişkin binlerce sayfa belgenin bulunduğu 450 klasör, Cuma günü Beşiktaş’taki adliye binasından Silivri’ye gönderildi. Özel harekátçı polisler tarafından Beşiktaş’taki adliye binasının içine yapılan özel bir bölümde tutulan klasörler sıkı güvenlik önlemi altında Adalet Bakanlığı’na ait bir kamyonla yüklendi. 46’sı tutuklu 86 sanığa yöneltilen suçlamalarla ilgili belgelerin bulunduğu dosyalar özel harekátçıların da bulunduğu 4 araçlık konvoyla Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

 
CHP 4 vekille izleyecek CHP, Ergenekon davasını, Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Manisa Milletvekili Şahin Mengü’den oluşan ekiple izleyecek.

Basın mensupları 3 gün önceden yerini aldı

 
Basın mensupları, 3 gün önceden Silivri Ceza evinin önünde yerini aldı. Dijitürk canlı yayın aracı Cezaevi kapısında geçtiğimiz Cuma gününden beri beklemeye başladı. Pazartesi Günü başlayacak olan Ergenekon davası nedeniyle cezaevinin önünde 10.000 üzerinde insan toplanması bekleniyor. Bu yüzden ceza evinin önü adeta bir top sahası büyüklüğünde alan Silivri Belediyesi tarafından düzenlendi. Bölgeye çakıl döşendi
Bölgede bulunan insanlar umumi ihtiyaçların karşılanabilmesi için bölgeye tuvalet yaptırılması gerektiğini söylediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol