Silivri Facebook
banner88

Ergenekon sanıkları Silivri'de mi yargılanacak?
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, geçtiğimiz günlerde gazetecilere Ergenekon adı altındaki soruşturma ile ilgili son durumu anlattı. Çolakkadı, sanıkların terör suçundan yargılanacağını belirterek, iddianamenin 2500 sayfa olduğunu açıkladı.
 
Özel mahkeme İddianamede suçun ‘terör örgütü’ kapsamında değerlendirildiğini bildiren Çolakkadı, adliyedeki özel yetkili 6 mahkemenin ittifak yaparak, davanın düşeceği mahkemeye 6 veya 8 ay yeni dava verilmemesini istediğini ve bu kararın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca verileceğini belirtti.
 
Dosya CD olacak Çolakkadı, şöyle devam etti: “İddianamenin mahkemesinin belli olmasının ardından, evrak çokluğu nedeniyle taraflara verilmesi için mahkemeye soruşturma dosyasını CD olarak vermeyi önereceğiz. İddianame kağıtlara basılmaktansa, taraflara CD olarak dağıtılacak. Ancak mahkeme bunu istemezse yine kağıda dökülecek.” Silivri mi? Beşiktaş mı?
 
Ergenenekon’a ilişkin yapılan son gözaltılar da asker olan kişilere yönelik ev ve iş yeri aramalarında polise, inzibat ve askeri savcının da eşlik ettiğini söyleyen Çolakkadı, asker kişilerin gözaltına alınmadan önce durumun yetkili kişilerce merkez komutanlıklarına bildirildiğini ifade etti. Çolakkadı, iddianamenin mahkemece kabulü-nün ardından duruşmanın Silivri Cezaevi’nde ya da Beşiktaş Adliyesi’nde görülebileceğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol