Silivri Facebook
banner88

Esnaf çöp konteynırlarından şikayetçi oldu

Silivri postahane arkasındaki Küçük Has Fırın Sokak esnafı çöp konteynırlarından şikâyetçi. Çöp konteynırlarının sürekli dolu olmasından ve kötü koku yaymasından şikâyetçi olan esnaflar şunları söyledi;

Ayyıldız: “Çöplerin daha sık toplanması lazım”

Nilüfer Ayyıldız (tekstil butik çalışanı); “Silivri’nin bu bölgesinde çöpler hem sorun yapıyor hemde çevre kirliliği, görüntü kirliliği yapıyor. Çöpün kenarında madde içenler içtikleri maddelerle çöp konteynırlarını yakanlar oluyor. Her hafta buraya itfaiye geliyor yanan konteynırları söndürmek için bizim bulunduğumuz dükkân butik, tekstil üzerine içerisi duman altı oluyor, atılan çöplerden de dükkânın içi sinek doluyor. Müşteriler çöplerin kokusundan mağazadan içeri giremiyor, mağazanın kapısının önünden geçemiyorlar. Çöp kovalarının içindekileri yakanlar oluyor. Kaç defa itfaiye geldi söndürdü. Bundan önce plastik konteynırlar vardı, onlar eridi, eridiği içinde onlar yerine bunları getirdiler, bunlarda su sızdırıyor altlarından sürekli ve bunları da yine yakıyorlar. Çöpler düzenli toplanıyor ama daha fazla gelmeleri lazım günde 1 ya da 2 defa yerine 3 veya 4 defa gelsinler insanlar buradan geçemiyorlar. Burada dükkânlar fazla olduğu için çöplerde fazla oluyor, bazen konteynırlar yetmiyor yerlere atıyorlar buda görüntü kirliliğine neden oluyor”

Şanlı: “Konteynırların kaldırılmasını istiyoruz”

Erdinç Şanlı (saat tamircisi); “ Biz buradaki esnaflar olarak buradaki çöplerin kaldırılması için kaç yıldır çalışıyoruz ama hala kaldırtamadık. Biz Silivri’nin esnafı olarak burada sadece sıkıntımız çöpler başka bir şey değil ben 10 senedir bu sokaktayım benim büyük dükkanım vardı ama insanlar çöp kokuları yüzünden sokağımıza girmiyor ki iş yapalım şimdi küçük bir yerimiz var orda yapıyoruz esnaflığımızı gerçi bu gidişle ne kadar olur onu da bilmiyoruz, çöplerden çıkan sinekleri tavla oynarken avlıyoruz, düşünün yani bunlar yüzünden ne kadar çalıştığımızı. Yazın kokudan geçilmiyor buradan, lokantalardan ve diğer esnaflardan atılan çöpler sayesinde kediler köpekler doluşuyor kapımızın önüne birde köpeklerin kedilerin korkusuna geçemiyor vatandaş biz yazın işlerimiz açılır diyorum ama nerde bunca sebepten sonra yazın çöplerin sineklerini avlayıp birde köpeklerini kedilerini kovalıyoruz. Dükkânımızın önünden bu konteynırların kaldırılmasını istiyoruz. Bu zamana kadar elimizden geldiği kadar buraları topladık ama çöp kutularından da biz toplayacak değiliz. Ben saat tamircisiyim bu zamanda benim başımı kaldırmama lazım ama tavla oynuyoruz bir tek bende değil ayakkabı tamircisi de aynı anahtarcıda aynı bu zamandan sonra ne yaparız bilmiyoruz, bu yaştan sonra çocuklarımızın eline bakıyoruz. Emeklilik yaşını 65 oldu, bu şartlarda 65 yaşına değil de 60 yaşına çıkarsak öpüp başımıza koyacağız”

Karakan: “Çevremizi temiz tutmalıyız”

Yaşar Karakan (Viran Kafe sahibi); “Çarşı esnafının hepsi çöplerini bu tarafa atıyor. Kasap ve lokantaların kemik ve yemek arttıklarının poşetlenmeden rast gele dökmesi nedeniyle Silivri içinde ne kadar köpek ve kedi varsa oraya birikmesi nedeni ile hiçbir aile rahat geçemiyor. Önceden plastik konteynırlar vardı onları yaktıkları için demir konteynır getirdiler onlarda altlarından suların sızmasına neden oluyor. İnsanlarda bu suların üstünden geçmektense gitmemeyi tercih ediyorlar. Bu suların sızmasıyla ve olan pis kokularla sinekler etrafta çok oluyor ben kendim bizzat günde en az 4 defa zabıtayı arıyordum zabıta amiri çöplerini dışarı atanlara ve dağınık çöp kovasına atanlara ceza kestiği halde yine aynısını yapıyorlar. Bunu yapanların kendilerine saygısı yok ve kendisine saygısı olmayan esnafın çevreye hiç saygısı olmaz. Silivri birimizin değil hepimizin ne kadar temiz tutarsak o kadar çok insan buraya gelir. Biz vatandaşlar olarak görevlerimizi yerine getirelim ve her şeyi belediyeden beklemeyelim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol