Silivri Facebook
banner88

Esnafın babasıyla ''rüya'' gibi bir açılış
 
HABER: Müge CESUR
 
Tesk ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı iş birliği ile açılan KGrişimcili kursuna katılan Sevim Kenarın hayalleri gerçek oldu. Cuma günü İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Suat Yalkın’ın da katılımıyla Rüya Kuruyemiş-Cafenin açılış töreni yapıldı. Açılışa İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Suat Yalkın, Silivri Belediye Başkan vekili Osman Nuri Kalabulut, Belediye başkan danışmanı Sancak Dolar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, İstanbul Enaf sanatkarlar odalar birliği Marmara Bölge Sorumlusu Dilek Zeybek, Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın, CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, CHP meclis üyeleri, CHP kadın kolları, AK parti il genel meclis üyesi Ahmet Maşalacı tarım kredi kooperatifi müdür ve yardımcıları gibi bir çok kişi katıldı.
 
Yaklaşık 50 kişinin katılımıyla gerçekleşen Kadın Girişimciliği kursuna katılan Sevim Kenar 18 yıldır seyyar çekirdek satarak ek gelir ediyor ve kendinse ait bir kuruyemiş dükkânın olmasını istiyordu. Bu sebeple de katıldığı kursta hayallerini gerçekleştirmeyi başardı.
 
Tabakoğlu :“Sevim Hanımın rüyası gerçek oldu”
 
Açılışta kurdele kesimine geçilmeden önce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu bir konuşma yaparak şunları söyledi:
 
“Açılışını yapacağımız iş yerimizin anlamı bizim için çok farklı. Kursumuza katılan Sevim Hanım18 yıldan beri seyyar çekirdek satarak geçimini sağlamaya çalışmaktayken bir anda kendini kadın girişimciliğinde buldu. 24 ilde başlayan Kadın Girişimciliği kursunun bir ayağı da Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar odamız da başlattık. Eğitime 50 kadın girişimci katıldı. İnanınki Sevim Hanımın azmine ve kendisine olan güvenine hayran oldum.
 
Bu güne kadar hep bir kuruyemiş dükkânı hayal eden Sevim Hanım kadın girişimciliği eğitim sonrası bu rüyasına sahip oldu. Ömrünün 50 senesini esnafla iç içe geçiren benimde çok sevdiğim saydığım Başkanımız Suat Yalkın dükkân için gerekli çalışmalarımızda bulunmamızı ve Sevim Hanım için gerekli destekleri sonuna kadar vereceklerini söyledi.  Ayrıca İstanbul Esnaf sanatkârlar odalar birliği Marmara Bölge sorumlusu Dilek Zeybek hanımefendi de Sevim Hanımın hayallerine kavuşmasında yol gösterici oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sevim hanıma bol kazançlar diliyorum.”Dedi.
 
Kadın girişimciliği kursunda bayanlara eğitim veren İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Marmara Bölge Sorumlusu Dilek Zeybek de kadın girişimcilere birilerinin ön ayak olması gerektiğini ve yol göstermesinin önemini vurgulayarak Sevim Hanıma işlerinde kolaylıklar diledi.
 
“Yalkın: Bir vatandaşımızın ekmek teknesine kavuşması bize gurur verir”
 
Sevim Hanımın dükkanın açılmasında kolaylıklar sağlayan ve yardımlarını esirgemeyen İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Suat Yalkın ise bu açılın kendilerine guru verdiğini söyleyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Sizleri en büyük hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada bir iş yeri açılışı yapıyoruz. Bir vatandaşımız ekmek teknesine kavuşuyor.  Bu bize gurur verir. Biliyorsunuz ki çağdaş medeniyet seviyesine ulaşabilmek için AB’ye girmemiz bir o kadar önemli. Bu gidişin bize verdiği sıkıntılar var.
 
İşte AB iş sahibi olmak isteyenlere, eğitimlerine çok önem veriyor ve iş yeri açmalarına yardımcı oluyor. İşte bu projeyle İstanbul genelinde bir uygulama yaptık. Her konuda başarılı olan Silivri Oda başkanımızın gayretleri ile 50 hanımefendi de kadın girişimciliği kursunda eğitim gördü. Bu eğitim görenlerden iş sahibi olmak isteyenlere devletçe yardım ettik. İşyeri açan hanım esnafımıza maddi yardımlarımızı esirgemiyoruz.
 
Sevim Hanım’ın da hayalleri olan dükkânı açması için İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak devreye girdik. Masraflarını karşıladık, sermaye desteklerini verdik. Gördüğünüz gibi evlere şenlik bir dükkânımız oldu. Allah hayırlı işler versin derken diğer iş yeri açma gayreti içiresin de olan hanımefendilerin önüne Allah böyle fırsatlar çıkarsın diyorum.
 
Biz her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” Dedi.
Son olarak bir konuşma yapan Başkan Vekili Osman Nuri Karabulut ise
bir müesseseye destek verdikleri için Esnaf Odaları birliği Suat Yalkın ve Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Ali beyin destek teşekkür etti.
 
Özellikle bir bayan tarafından böyle bir dükkânın açılması kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyleyerek kıymetli kazançlar diledi.
Konuşmaların ardından Suat Yalkın ve Ali Tabakoğlu dükkânın açılış kurdelesini birlikte kestiler. Dükkanına kavuşan Sevim Hanım ise emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol