Silivri Facebook
banner88

FATMA SARIBIYIK SİYASETE (Mİ) GİRİYOR...

SARIBIYIK BAY BİLİCİ’NİN KONUĞU OLDU

Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık, İlçenin ve bölgenin en çok dinlenen Küpe FM Radyo’suna konuk oldu. Başarılı Radyo Programcısı Kamil Bilici’nin hazırlayıp sunduğu “ Basın Masası” Programına konuk olan Sarıbıyık, Silivri’yi, Siyasetçileri ve İlçede ki siyasi atmosferi değerlendirdi. Program sunucusu Kamil Bilici’nin sorularına dobra ve samimi bir şekilde cevap veren Gazeteci Fatma Sarıbıyık, Gazetecilik Mesleğine ilk Dünya Gazetesinde başladığını, daha sonra, Bölgenin en güçlü gazeteleri olan  Haberdar, Hürbakış, Manşet, Gerçek gazetelerinde  meslek hayatına devam ettiğini, çalıştığı her gazetenin kendisine artı değer kattığını ifade etti.  

“Mert benim patronum değil abim”

Şu an Haberdar Gazetesi ile meslek hayatına devam ettiği söyleyen Sarıbıyık; “ Haberdar gazetesi ile ilk kurulduğu yıllarda tanıştım ve o dönemde temsilciliğini yaptım. Daha sonra yollarımız ayrıldı ancak dostluğumuz hiç bitmedi. 2009 yılında Haberdar Gazetesi ile yeniden yolarımız kesişti. Bu yuvaya dönüştü diyebilir. Gazetenin sahibi Mehmet Mert benim için patrondan çok bir abi gibi olmuştur. Her zaman iyi ve kötü günümde hep yanımda oldu. İyi ki Haberdar Gazetesi ailesi ile birlikteyim” dedi.  

“İlk röportajımı Selami Değirmenci ile yaptım”

Haberdar Gazetesinde mesleğini sürdüren Gazeteci Fatma Sarıbıyık, meslek hayatında yaşadığı zorlukları ve anılarını da Küpe FM dinleyicileriyle paylaştı.  Meslek hayatına başladığında ilk röportajını Silivri Eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci ile yaptığını söyleyen Sarıbıyık; “ Değirmenci ile yaptığım ilk röportaj benim için çok önemli. Değirmenci hem anlayışlı hem de benim meslekte tecrübesiz ve deneyimsiz olmama rağmen gayet olgun davranarak, meslekte devam edip etmeme noktasında benim için belirleyici rol oldu. O yüzden eski Belediye Başkanımız Selami Değirmenci’nin yeri bende hep ayrıdır.

“Feza Behiye Kaya benim öğretmenimdi”

Dünya Gazetesi Silivri Temsilcisi Feza Behiye Kaya’nın yanında gazetecilik mesleğine başladığını söyleyen Sarıbıyık; Feza Behiye Kaya benim için bir işverenden çok, bir abla bir öğretmendi. Benim üzerimde çok emeği var ve onu çok seviyorum. Eğer bugün bu meslekte istediğim başarıya ulaşmışsam bunu Feza ablaya borçluyum diyebilirim. Bana inandığı ve emek verdiği için” dedi.

“İlk SKK’mı Tarakçı yaptı”

Gerçek Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Tarakçı İle uzun süre çalıştığını ifade eden Sarıbıyık; “ Ali abiyle Manşet Gazetesi döneminde başladı çalışmamız.  Ali abi’nin Manşet Gazetesinden ayrılmasıyla Manşet serüvenim sona erdi. Gerçek Gazetesini kurduğunu öğrendiğimde Ali abiyi arayıp ben gazetende çalışmak istiyorum dedim. Çünkü ali abiye vefa borcum vardı. Hürbakış gazetesinde çalışıyordum ve önemsiz bir sebepten dolayı işime son verilmişti. O dönemde Ali abi Manşet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeniydi ve ben kendisine iş için gittiğimde beni hemen işe aldı. Yani mesleğe devam etmem için kapısını açtı. Bu yüzden Ali abinin kendi gazetesini kurduğunu öğrenir öğrenmez yanında olmak istedim. Ve 5 yıl birlikte çalıştık. Ayrıca birçok gazeteci arkadaşım SSK’sız çalışırken Ali abi beni SSK’lı yaptı. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“Silivri turizm anlamında geliştirilip pazarlanamadı”

Geçmişten bugüne Silivri’yi değerlendiren Sarıbıyık; Silivri siyasi çekişmeler yüzünde bir türlü istediği noktaya gelemedi ve gelişemedi. Silivri’nin 30-40 yıl önceki geçmişine baktığımızda bu gün hala bir üniversitesi olmadığını bir Kültür Merkezi olmadığını konuşuyoruz. Hâlbuki Silivri’ye istenilse çok rahat bir üniversite getirilebilirdi. Kültür Merkezi de aynı şekilde. Silivri’nin kendi öz kaynakları Silivri’yi kalkındırmaya yeter. Dediğim gibi siyasi çekişmeler, bürokrasiyi aşamama durumları söz konusu olduğu için Silivri istenilen noktaya henüz gelebilmiş değil. Sahil kasabası olmamıza rağmen, Silivri turizm anlamında da kendini geliştiremedi ve pazarlayamadı. İnşallah bundan sonraki süreçte Silivri halkın istediği yönde geliştirilir. Çünkü Silivri her geçen gün nüfus olarak büyüyor. Nüfus olarak büyüyen bir ilçe de gelişim ve değişim şart” dedi. 

“Silivri’de siyasi saygınlık korunuyor”

Silivri’deki Siyasi Partilerin Çalışmalarını da değerlendiren Sarıbıyık; “ AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ve ekibi çok iyi çalışıyor. Ancak çalışmalarının, emeklerinin karşılığını alabilecekler mi konusunda tereddütlerim var. CHP Silivri İlçe Başkanlığın da özellikle Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının çalışmalarını başarılı buluyorum. MHP Silivri İlçe Başkanlığı halkla iç içe ancak imkânları doğrultursunda siyasi çalışmalarını sürdürebiliyor. DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu kadın haliyle DP’yi her yerde temsil etme çabası ve Silivri için yapılan her programda yer alması takdir edilecek bir durum. Ayrıca diğer ilçelerde nasıldır bilemiyorum ama bizim Silivri’de farklı görüşlerde olmalarına rağmen saygınlığı koruyan bir siyasi atmosfer var. Mecliste ya da kamuoyu önünde tartışan siyasilerimiz dışarıda yan yana gelebiliyorlar. Düğün, açılış, cenaze veya Silivri yarına olan her etkinlikte yan yana gelerek siyasi saygınlığı koruyorlar. Böylede devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

“Adaylık konusunda Işıklar ve Karakaş rakiplerinden bir adım önde”

2014 yerel seçimleri içim Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını koyan siyasilere yönelik tahminlerini de radyo dinleyicileriyle Paylaşan Sarıbıyık; 2014 seçimleri bu kez çok çekişmeli geçecek. Silivri CHP’nin aday adayları arasında mevcut Belediye Başkanı Özcan Işıklar diğer aday adaylarından bir adım önde. Ancak yüzde olarak ifade etmem gerekirse, Başkan Işıklar’a %70 şans veriyorum.  Silivri AK Parti’de de aday adayları arasında öne çıkan 4 isim var. Metin Karakaş, Hüseyin Turan, Tahir Sert ve Emrah Maşalacı öne çıkan isimler. Ancak bu dört isim içinde mevcut İlçe Başkanı Metin Karakaş adaylık konusunda bir adım önde diye düşünüyorum. MHP’de iki aday adayı var. Volkan Yılmaz’ın da aday olacağı yönünde kamuoyunda söylemler var. MHP bu seçimde güçlü bir adayla kendisine çalıştığı takdirde, iki parti arasında geçen seçimler bu kez 3 parti arasında geçebilir ve MHP Meclis Üyesi çıkarabilir. Tabi bunların hepsi benim düşüncem. Şu anki siyasi atmosferde bu yönde” dedi.

Yapılan hizmetler güzel ama yeterli değil

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ve Silivri Belediyesinin çalışmalarını gazeteci gözüyle değerlendiren Sarıbıyık; “ Belediye Başkanımız Özcan Işıklar görevi devraldığında ilk iki yıl beklenen çalışmaları hayata geçiremedi. Belki bizlerde biraz aceleci davrandık. Belde Belediyelerinin kapanması ve kapanan beldelerin toparlanma süreci Başkan Işıklar’ın 2 yılını aldı. Ve ilk iki yıl hizmet anlamında kendini hissettiremedi. 2 yıl sonra bütün projeleri bir bir ortaya çıkmaya başladı. Çevre düzenlemeleri, Kaldırımların genişletilmesi, yol düzenlemeleri çalışmaları güzel oldu. Sosyal belediyecilik anlamında Silivri’de önemli değişiklikler yaptı. Tabi bunlar yeterli mi diye sorarsanız, yeterli değil. Kültür Merkezi, Üniversite ve Silivri’ye marka katacak önemli projelerin Silivri’ye kazandırılması gerekiyor. Dediğim gibi Silivri hızla büyüyor ve gelişiyor. Bu büyüme ve gelişim markalaşarak olursa ilçemiz açısından çok iyi olacaktır” dedi.

Nişanlısından Sarıbıyık’a canlı yayın desteği

Küpe FM’de Kamil Bilici’nin konuğu olan gazeteci Fatma Sarıbıyık’ı Nişanlısı Servet Yıldırım ve Kahve Diyarı’nın sahibi can dostu Eray Ersöz yalnız bırakmadı.  Nişanlısı AK Parti Silivri İlçe Banlığı Basın Danışmanı Servet Yıldırım ile nasıl tanıştığını da Küpe FM ailesiyle ve dinleyicileriyle paylaşan Sarıbıyık; Servet Silivri’ye ilk geldiğinde benim rakibimdi. Hatta kendisini Silivri’den kaçırtmak gibi planlarım vardı. Ama planladığım gibi olmadı. Aksine ben Servete aşık oldum ve sizlerinde şahit olduğu gibi nişanlandık” dedi. Nişanlısı Fatma Sarıbıyık’ı canlı yayın programında yalnız bırakmayan Servet Yıldırım, Silivri’yi çok sevdiğini söyleyerek; “ Silivri benim cennetim. İçinde Fatma Sarıbıyık olduğu için” dedi.  

“Bizim yazamayacağımız ağır kelimeleri bir birinize kullanmayın”

Son olarak Siyasilere ve meslektaşlarına Küpe FM’den seslenen Sarıbıyık;“ Önümüzde bir seçim süreci var. Aday kim olursa olsun ama lütfen siyasilerimiz söylemlerinde seviyeyi düşürmesin. Bizlerin yazamayacağı ağır kelimeleri bir birlerine söylemesinler. Hepsinin ailesi var. Onlarında üzülebileceğini düşünerek söylemlerini gerçekleştirsinler. Buradan Meslektaşlarıma da seslenmek istiyorum. Haber veya köşe yazarken lütfen kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyarak yapmaya özen gösterin. Kendim de dahil empati yaparak bir şeyleri kaleme alırsak hem karşımızda kini üzmemiş oluruz hem de meslekte daha güvenilir ve başarılı işlere imza atmış oluruz. Hepimizin amacı Silivri’yi kalkındırmak ve bir yere getirmek.  Bunu kimseyi kırıp dökmeden, seviyeli bir şekilde tartışarak başarabiliriz” dedi.   

Sarıbıyık ayrıca siyasette örnek olarak gördüğü Milletvekili Tülay Kaynarca’yı eski bir meslektaşı olarak takdir ettiğini ve kendisinin de siyasete atılabileceğini söyledi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol