Silivri Facebook
banner88

Fevzi Çakmak Caddesi balık haline döndü

Cihangir Davutoğlu

UZUN zamandır Silivri balık halinde dükkanları olan esnafın tek, tük gelen seyyar balıkçıları şikayet etmelerine rağmen sonuç alınamadı. Bunlar yetmezmiş gibi, Fevzi Çakmak caddesi balık haline döndü. Araçlarının bagajına balık dolduran veya bir el arabası alan bu caddede balık satmaya başladı.

Donmuş Norveç balığını Palamut diye satan, diğer balıklarında kaç günlük olduğu belli olmayan, hijyen açısından büyük tehlike yaratan bu seyyar satıcıların bir an önce Silivri’den çıkartılmaları gerekir.
Ayrıca dükkan kirası, vergi, sigorta, çalışan elemanlarının maaşı gibi üzerlerinde ağır yük olan Silivri balıkçılarının isyanları sürüyor.
 
Bu konuda görüşlerini aldığımız Mert Balıkçılık sahibi Mahmut Oflu şunları söyledi “ seyyar balıkçıların kaldırılması için çalmadığımız kapı kalmadı, haksız rekabet ortamı yaratılıyor, yasaların gerektirdiği tüm yükümlülükleri yerine getiriyoruz, Pazar balığı ile dükkan balığı aynı olur mu? Onlar aldıkları elli kasa balığı bitirene kadar satıyorlar bu da günler, haftalar alıyor, biz günlük satacağımız balığı alırız, kendi yemeyeceğimiz balığı satmayız. Bizim tezgahımızda trol balığı bile bulunmaz, trolcülüğü destek vermemek için, vatandaşlarında duyarlı davranıp sağlıklarını tehlikeye atmamak için seyyarlardan balık almasınlar ve biraz hassas davransınlar. Kasım ayında Belediye’ye dilekçe verdik, seyyarlar engelleneceğine daha da artıyor. Mutlaka buna birileri dur demeli, bazı esnaflarda bindikleri dalı kesiyorlar, seyyarların balıklarını para karşılığı dolaplarına koyuyorlar’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol