Silivri Facebook
banner88

FLAŞ RÖPORTAJ... KÜBRA BEKTAŞ CHP VE BELEDİYEYİ SUÇLADI...

SEÇME HAKKIMI AK PARTİ'DEN YANA KULLANDIM!

Silivri CHP Silivri Gençlik Kolları Genel Sekreteri Kübra Bektaş inanılmaz bir imza ile adeta Silivri gündemine bomba gibi düştü. Beraberindeki üç arkadaşı ile birlikte Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatına gidip üye olan Bektaş bütün herkesi şaşırttı. Kendisi ile gerçekleştirdiğimiz röportajda Ak Partiye geçme sürecinden, CHP Silivri’den istifasına kadar her şeyi konuştuk.

Silivriliyiz.com; “CHP’den neden AK Partiye geçtin?”

Kübra Bektaş;” tamamen kendi hür irademle almış olduğum bir karardı. CHP de bazı yaşamış olduğum olaylardan dolayı böyle bir karar aldım. Bu da benim tamamen kişisel fikrimdi. İnanmış olduğum temel doğrular tabii ki değişmedi ama birlikte çalışacağım kişileri artık daha düzgün yapmak istiyorum. Doğru bir yolda doğru insanlarla ilerlemek istiyorum. Ve almış olduğum kararları kimseyi ilgilendirmez ve eleştirme hakkı da vermez. Zaten kararım ani bir karar değil düşünülerek ve bilinçli bir şekilde vermiş olduğum bir karardır. Ak Partiye geçme fikrimi ailem ile de konuştum. Zaten her adım attığımdan ailemin de haberi oluyor. Yıpranacağımı düşündüler ama benim kararlarıma da saygı duydular. Geçmişte yeteri kadar yıprandığımı ve artık atacağım adımları doğru atarak Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatına yararlı olacağımı düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyetinin temelinde yer alan Seçme ve Seçilme hakkımı Ak Partiden yana kullandım. Ve bu hareketime de kimsenin yorum yapabilme hakkının da olmadığını düşünüyorum. Birçok eleştiri olacağına inanıyorum ama buna rağmen duruşumdan asla taviz vermeyeceğim. Bu zamana karşı bana ne söylenirse söylensin çalışmalarımla ve dik duruşumla gereken cevabımı verdiğimi düşünüyorum. Çalışmalarımı bundan sonra Ak Parti adına devam ettireceğim. Değişen sadece bulunduğum ortam ve kişiler oldu. Kendimden taviz vermeden çalışmalarıma devam edeceğim. Çıkarları uğruna çalışmalar yapmayan, çizgisini takdir ettiğim bir partide çalışmak beni gururlandırıyor. İnsanlara yararlı bir şeyler yapmak için uğraşan bir partinin çatısında olmaktan da mutluluk duyuyorum. CHP de vurgulanan Sosyal Demokrat bir Belediyecilik anlayışı var, ama ben bu anlayışı benimseyemiyorum. Çünkü insanlar çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar. Ama ben İnsana olan değeri ve yaklaşımını bugün Ak Parti çatısı altında hissettim.  Geçmişte AK Parti adına muhalif kişiliğimi bilmelerine rağmen bana yaklaşımları beni çok mutlu etti. CHP de benim hiçbir beklentim yoktu ama yaşadığım olaylar beni çok yıprattı. Ben orayı aile ortamım olarak görüyordum ama beklediğim desteği asla görmedim.

Silivriliyiz.com; “zaten istifanı vermiştin sanırım.”

Kübra Bektaş ;” İstifamı vermedim zorla istifa ettirildim. Yani isteyerek vermiş olduğum bir istifa söz konusu değil. İstifamı aldıklarında çok direndim. İlden istifam karar defterine işlenmemişti. Aradan 6 ay geçtikten sonra araya kattıkları bağlantılar sayesinde(Silivri’den İlde bir yönetici mevcuttu.) karar alındı. Bu arada da ben 6 aylık bir zarfta Silivri Belediyesinde çalışmaktaydım. Kapı kapı dolaşarak insanların sorunlarını dinliyor ve kayıt altına alıyorduk. Belediyedeki işimden de orada memur sıfatı taşıyan bazı insanlar sayesinde ayrıldım. İnsanların özüne kadar inen hakaretleri yüzünden oldukça gergin ve siyasi baskılar dolaşan bir ortamda çalışmaktaydım. Bunların yanlış olduğunu söylediğimde hesap sorduğumda da gereken cevapları aldığımı söyleyemem ama beklemedikleri cevapları verdiğimi de düşünüyorum. 6 aylık süre zarfında hiçbir şekilde sigortamız ödenmedi. Bu haksızlığı hukuksal anlamda da arayacağım. İşten ayrıldıktan sonra Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emine Hanım ile de görüştüm. Sigorta paramı talep ettiğimde bana Belediye Personeli olmadığımı ve böyle bir hakkımın olmadığı söylendi. Ama Silivri Belediyesi Resmi İnternet sitesinde Personel olarak resmimiz var ve Personel Kartımız da mevcut. Buradan da soruyorum, belediye personeli olmadığımızı söylüyorlar ama bize personel giriş kartı veriyorlar? Bu ne kadar doğru soruyorum? Hukuksal anlamda bunları mahkemelere taşıyacağım. Silivri Belediyesi gibi resmi bir kurumda gayri resmi olayların yaşandığını gördüm ve yaşadım.

Silivriliyiz.com;” Ak Parti de nasıl karşılandınız?

Kübra Bektaş;”  çok iyi karşılandık. Dediğim gibi zamanında muhalif olduğum ve fikirlerimin zıt düştüğü bir yerde benim eskiden sergilediğim tutumumu bilerek bana yaklaşımları çok olumluydu. Ama eskiden sergilediğim tutumumun da körü körüne ezberlenmiş bir şekilde gerçekleştirdiğimi ve artık kendimi bulacağım ve ispatlayacağım bir parti de olmak beni çok mutlu ediyor. Şu anda AK Parti Silivride işleyen düzeni tam olarak bilmiyorum. Bundan sonraki süreçte yaşayarak öğreneceğim. Adaylık konusunda da kim aday gösterilirse destekleyeceğim.

Silivriliyiz.com;” bugün Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatından içeri girdiğinde neler hissettin? Orayı nasıl gördün?

Kübra Bektaş;”  İçeri girdiğimde kendimi tuhaf hissettim. Geçmişte CHP saflarındayken halimi düşündüğümde biraz yadırgadım ama gösterilen alaka ve sıcaklık beni çok etkiledi ve mutlu etti.

Silivriliyiz.com; ”Ön planda olacak mısın?”

Kübra Bektaş;” ben CHP deyken de ön planda olma gibi bir çabam olmadı. Gönlümden ne geldiyse elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Aynı çalışmalarımı artık Ak Pati adına gerçekleştirmeyi planlıyorum.

Silivriliyiz.com; ”son eklemek istediğin bir şey var mı?”

Kübra Bektaş;” her şey herkes için hayırlısı ne ise o olsun Ak Parti içinde CHP içinde benim içinde o olsun. Son olarak Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin hanım bir laf kullanmıştı, ben orada yanlış gördüğüm şeyleri güzel bir dil ile anlatmaya çalışırken bana dedi ki, BURASI RESMİ BİR YER, KONUŞMALARINA DİKKAT ET! dedi. Bende kendisine tamam resmi bir yerde nasıl resmi olmayan işler yapılır dedim. Sigortasız 8 kişiyi 6 ay boyunca çalıştırabiliyorsunuz? O zaman geçmişte bizi kandırdınız. Dedim.

İbrahim Yücal

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol