Silivri Facebook
banner88

Fransa'da Silivri Standı
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Fransa’nın Beauvaıs Şehri’deki Türk Günü’nde, Silivri Belediyesi adına kurulan standda Silivri Belediyesi hazırlattığı Türk Bayrakları, belediye flamaları, belediye şapkaları, dergi ve tanıtım cd’leri konuklara, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş ve Meclis Üyeleri tarafından dağıtıldı.
 
Fransa’da çoşku ile sallanan Türk Bayraklarının gururunu yaşadığı açıklayan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş şunları söyledi :
 
“ İnsan memleketinden binlerce kilometre uzaklarda, bayrağının dalgalandığını görünce büyük bir mutluluk, büyük bir onur duyuyor. Fransız Türk ve Dostluk Derneği ile Beauvaıs Anadolu Derneği’nin davetlisi ile burada bulunmaktayız. İki ülke arasında dostluk bağlarının kuvvetlenmesine bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Türk ailelerin çoşkusunu, bir arada olmanın mutluluğunu yüzlerinde açıkça okuyabiliyorsunuz. Yabancı bir memlekette kendi örf ve adetlerini yaşamaları, kenetlenmeleri biz Türklerin ne kadar asil ve köklü olduğunu göstermekte. Paris Başkonsolos Yardımcısı Sayın Aşkın Çakmak, Beauvaıs Anadolu Derneği Başkanı Fehmi Akça bize çok iyi ev sahipliği yaptılar. Sayın Çakmak, aralarında olduğumuz için, onları yalnız bırakmadığımız için Silivri Belediyesi olarak bizlere sonsuz şükranlarını sundu.”
 
SİLİVRİ BELEDİYESİ FRANSA’DA TÜRK GÜNÜ’NE KATILDI
Fransız Türk ve Dostluk Derneği’nin davetlisi olarak Fransa’ya giden Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri İnci Aydar, O.Nuri Karabulut, Tevfik Duru, Mustafa Bıyık ve Silivri Veteran Futbol Takımı’ndan oluşan kafile, Beauvaıs Şehri’nde düzenlenen Türk Günü’ne katılarak stand kurdu.
 
BAŞKONSOLOS YARDIMCISI ÇAKMAK’TAN TEŞEKKÜR
Silivri Belediyesi’nin Türk Günü’nde kurduğu standı ziyaret eden Paris Başkonsolos Yardımcısı Aşkın Çakmak, kafile başkanı Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş’a teşekkür ederken şunları söyledi. “Fransa’da böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmak çok güzel. Bakın aramızda Türkiye’den kalkıp gelen Silivri Belediye Başkan Yardımcısı ve arkadaşları var. Kendilerine şahsım ve Fransa’da yaşayan Türkler adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
KARAKAŞ’TAN GÜNÜN ANISINA PORSELEN TABAK
Beauvaıs’teki Türk Günü’nde Silivri Belediyesi Standını ziyaret eden, Paris Başkonsolos Yardımcısı Aşkın Çakmak’a günü anısına porselen tabak ve Silivri Belediyesi flaması hediye eden Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.  
 
                    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol