Silivri Facebook
banner88

''Gelene mühür vurmak, muhtarlık değildir''

Melis AVCI

Bir süre önce Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’u makamında ziyaret eden Silivrili muhtarlara Demirkol, iade-i ziyarette bulundu. Dün Silivri Muhtarlar Derneği’ne ziyarette bulunan Kaymakam Demirkol, muhtarların daha ilgili, halkla iç içe olması ve yetkililerle iletişim kurması ile ilgili genel mesaj verdi.

 
Tüm köy ve mahalle muhtarlarının hazır bulunduğu ziyarette iletişimin önemini vurgulayan Demirkol “Çekingen olmayın. Sorunlarınızı telefon ederek de bize bildirebilirsiniz. Rahatsız eder miyim? Diye düşünmeyin. Bu sorunu aşmamız lazım. Siz çekingen davranırsanız, bizim kulağımız tıkalı kalır. Bizim uçan kuştan haberimiz olması lazım. Bu konuda da en büyük yardımcımız sizler olacaksınız” dedi. Yardıma muhtaç insanlara ulaşabilme konusunda muhtarlara önemli görevler düştüğünü belirten Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol “Köylerinizde, mahallelerinizde yardıma muhtaç çocuklar varsa, vebali size ait. Aileler cahil olabilir ama sizler muhtarlar olarak onların elinden tutarak bize getirmeniz lazım. Gelene mühür vurmak muhtarlık, önüne gelen dosyayı imzalamakta kaymakamlık değildir. Muhtar olmak gerçekten kolay değil. Büyük sorumlulukları var. Siz bize yönlendirin, biz müdahale edelim” şeklinde konuştu.
Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi hakkında da bilgi veren Kaymakam Demirkol, her muhtarın bu sistemi kullanması gerektiğini ve her ay yeni ikametgahları yerinde kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.
 
Muhtarlara daha çok vakit ayırmak istediğini, her muhtarın sorunlarını tek tek dinleyeceğini söyleyen Kaymakam Ahmet Mesut Demirkol, önümüzdeki haftadan itibaren kendi makamında muhtarlarla ayrı ayrı görüşmeler düzenleyecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol