Silivri Facebook
banner88

GOOGLE Silivri Asliye Mahkemesi Kararıyla Kapandı
 
Üye olan herkesin mesaj yazabileceği bu platforma erişimin engellenmesi ile birlikte, Türkiye `de ilk kez Google da yasaklanmış oldu. Yasaklama, Google `ın tüm alan adına değil, sadece groups.google.com subdomain`ine yapıldı.
 
Yasak, Kolayca Delinebiliyor
Daha önce YouTube `a da uygulanan erişim engelleme yöntemi, çok basit metotlarla aşılabiliyordu. Google Grupları`na erişmek isteyen kişiler, YouTube `daki yöntemi kullanarak arşivlere ulaşabiliyorlar.
 
Yasaklama Nedeni
Siteye erişilmeye çalışıldığında alınan hata mesajı şöyle;
 
"Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.
T.C. Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 14.03.2008 tarih ve 2008/15 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.
Access to this site has been suspended in accordance with decision no: 2008/15 of T.C. Silivri 2.Civil Court of First Instance."
 
Not: Erişimin engellenmesi, Türk Telekom altyapısı üzerinden internete bağlanan (ADSL kullanıcıları gibi) ve Türk Telekom DNS `lerini kullananlar için geçerli.
 
Kaynak : ShiftDelete
 
Başka bir kaynaktan alınan bilgiler ise sebebi hakkında ipucu veriyor.
 
Haber şöyle:
 
 
Bugünün tatsız haberi Google Groups`un kapatılması. Siteye girenler Silivri Mahkemesinin kapattığını görüyor. Ama kapatma nedeni 5651 değil.

Konuyu kapatmayı gerçekleştiren Türk Telekom hukuk bölümüne sorduk. Adnan Oktar `ın "ağır hakaret ve kişisel haklara aykırılık" başvurusunun Silivri Mahkemesi tarafından kapatma kararı ile karşılandığı görülüyor.

WordPress Açık

Bu arada Wordpress sitesinin de açık olduğunu belirtelim. Ağustusta yine Adnan Oktar `ın başvurusu ile kapan blog servis sitesi için, 3.şahıs (bloguma ualaşamıyorum ) başvurusu üzerine kasım ayında açılma kararı verilmişti. Ancak bu kararın uygulanma aşamasında mahkeme - TİB - Türk Telekom arasında evrak gidiş gelişlerde uzun süreli gecikmeler yaşandı. TİB şikayetin 5651 kapsamında olmaması nedeniyle bu konuda bir tasarrufta bulnamayacağını belirtmişti.

Ancak en sonunda, açılma kararından 6 ay sonra site erişime açık hale geldi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol