Silivri Facebook
banner88

Halk Oyunları Ekibi Finale koşuyor
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye 2.Mahalli Halk Oyunları Yarışması bu yıl İzmir’de yapılıyor. Türkiye genelinde finale 17 topluluk katılacak.
 
Final gecesi 21 Haziran günü İzmir Ege Üniversitesi kampusünde gerçekleşecek. Yarışmayı İstanbul’dan Sakarya’da 1.liği aldığımız Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi temsil edecek. Kupa için İzmir’e gidecek kafile bu akşam saat 23.00’de Atatürk Anıtı önünden yola çıkıyor.
 
Sakarya’da alınan birincilikten sonra umutlu olduğunu söyleyen halk oyunları eğitmeni Mustafa Kepçeli “İzmir’e kupa için gidiyoruz. Ekibimizin emeklerinin boşa çıkmayacağına inanıyoruz.
 
Yarışmada elimizden geleni yapacağız ve Silivri’yi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Türkiye genelinde bir yarışma olduğu için tabiî ki heyecanımız var. Disiplinli bir şekilde hazırlandık. Silivri’ye Türkiye kupasıyla dönmek istiyoruz” dedi.
 
21 Haziranda yapılacak olan yarışma gecesinden sonra yarışmacılar ödüllerini düzenlenecek gala gecesinde 22 Haziran’da alacaklar. Kazanan ekip kupasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden almaları bekleniyor.
 
Müge CESUR
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol