Silivri Facebook
banner88

HERŞEY SİLİVRİ'NİN HUZURU İÇİN...

HERŞEY SİLİVRİ’NİN HUZURU İÇİN…

SİLİVRİ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği, Silivri Belediyesi’nin katkılarıyla bugün Belediye Fuaye salonunda “HUZUR TOPLANTISI” yapıldı…

PROTOKOL TAM KADRO

Huzur toplantısına Silivri protokolü tam kadro katıldı… Toplantıya Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Veysel Fidan kürsüde olmak üzere kamu kurum müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş gurubu izledi.

MUSTAFA GÜNTEKİN SUNUM YAPTI

Silivri İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin önceki yıllar ve 2013 yılına ait suç oranları ve yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı sunumda ilçe ile ilgili detay bilgiler verdi. İyi bir hazırlıkla yapılan sunu alkış aldı ve Güntekin vatandaşlar tarafından takdir edildi.

BAŞSAVCI LÜTFÜ DURSUN GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Silivri’ye üç ay önce atanan Başsavcı Lütfü Dursun, yaptığı konuşma ile önce dinleyiciler ile gönül köprüsü kurdu sonra anlattığı bir olay ile hukuk dersi verdi… Dursun’un anlattığı olay önceki görev yaptığı bir yerle ilgiliydi. Dursun’un olayı tekrar yaşayarak ve dinleyicilere yaşatarak anlattığı olay özetle şöyle: “Sahil iskelesinde dört kişi bir kişiyi döver, kişi kendisini iskeleden aşağı atar ve çevreden yardım edenler tarafından tekrar iskeleye çıkarılır. Kendisini bekleyen dört kişi tekrar dövmeye başlar. Dayak yiyen defalarca denize atlayıp çevredekiler tarafından kurtarılır ancak son dayak yediğinde kolları kırılır, denizden çıkamaz. Az ilerideki kumların üzerinde cansız bedeni kalır. Yapılan savcılık soruşturmasında hiç kimse olayı gördüğünü söylemez ama olay yerinde dört büfe vardır ve gündüz vakti, yaz ayında görülmemesi mümkün değildir, defalarca yapılan şahit aranmasından bir sonuç çıkmamıştır… Başsavcı Dursun, bir olayı görüp te şahitlik yapmayanlarla ilgili kanun maddesini işleteceğini ve cezai işlem başlatılacağını tebliğ ettirdiğinde çözülmeler başlar, şahitler ortaya çıkar ve dayak atan ve ölüme sebebiyet veren dört kişi yakalanır.” Gerek anlattığı olayla gerekse konuşma üslubuyla vatandaşlardan alkış alan Silivri Başsavcısı Lütfü Dursun gönüllere girdi.

VATANDAŞLAR SORUNLARINI ANLATTI

Huzur toplantısının sonlarına doğru vatandaşlar genellikle başlarına gelen, yaşanan olayları anlatarak çözüm aradı, özelikle telefon gsm firmalarının kimlik bile istemeden verdikleri telefon hatlarından şikayet edildi… Tüm şikayetler not edildi ve çözüm için gerekli müdahalelerin yapılacağı söylendi.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol