Silivri Facebook
banner88

''Hiçbir okulumuzun borcu yok''

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Oklunun yenilenmesi ile ilgili velilerinden gelen sorular üzerine bir açıklama yaparak kendilerinin gerekli yerlere yazışmalarını yaptıklarını ve şu an beklemede olduklarını söyledi. Çevre ilçelerde birçok okulun borcundan dolayı elektrik ve sularının kapatılması olayını değerlendiren  İşler “Silivri’de hiçbir okulumuzun birikmiş borcu yok” Dedi.

 
Piri Mehmet Paşa İ.Ö.O askıda
 
 
Velilerden gelen sorular okul tadilatı ile ilgili bir çok soru gelmesine görüştüğümüz ilçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler gerekli yazışmalarını yaptıklarını fakat sonuç beklediklerini ifade etti. Endüstri Meslek Lisesindeki çalışmalar ise gözle  görünür bir seviyede arttı. Okul binasındaki duvarlar tamamen kırıldı. Kolonlar ise beton dökülerek ve demir takviyesi yapılarak güçlendirmeye alınıyor. Güçlendirmeler birinci dönemin sonuna kadar bitecek gibi gözüküyor.

Silivri’de ki okulların hiçbirinin birikmiş borcu yok

Silivri ve köylerdeki hiçbir okulun elektrik ve su borcunun bulunmadığını söyleyen İşler “ Hiçbir okulumuzun yüklü bir borcu yok. Gelen faturalar son ödeme tarihinden en fazla birkaç gün gecikmeli ödeniyor. Liselerin borçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanıyor. İlköğretim okulları ise özel idare karşılıyor. Eğer para gelmese sadece beklenmeden okul aile birliklerimiz de katkılarıyla karşılık veriyor. Bugüne kadar hiçbir okulumuzun elektriğini suyunu kestirmedik. Bazı ilçelerde eğitime devam eden  okulların başına bu gibi durumlar gelebiliyor. Bu konuda oldukça hassasız.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol