Silivri Facebook
banner88

Hürhaber çuvallamaya doymuyor!

Hürhaber Gazetesi yine çuvallamaya devam ediyor. Selimpaşa’ya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılması düşünülen Mülteci Kampı ile ilgili planın meclisten geçtiğini ve askıya çıktığını yazan Hürhaber Gazetesi, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’nun da bu konuda belediye meclis üyeleri ile birlikte evet oyu kullandığını belirterek, konu hakkında Yağcıoğlu’nun yalan söylediğini iddia etti.

Geçtiğimiz hafta Selimpaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Altınkök tarafından ortaya atılan asılsız haberi araştırmaya gerek görmeden yayınlayan Hürhaber Gazetesi, bununla yetinmeyerek Yağcıoğlu kompleksli bazı köşe yazarları tarafından da konuyu köşelerine taşımışlardı.
 
TURAN, KARAKAŞ VE YAĞCIOĞLU YALANLADI

Diğer gazetelerin aksine, olayı meclisten geçti ve askıya çıktı şeklinde yorumlayan Hürhaber Gazetesi’ne bir gün sonra yetkili ağızlardan yalanlama gecikmedi. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Silivri Belediye Başkan Yardımcı ve Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanvekili Metin Karakaş’ta böyle bir kararın meclis gündemine daha gelmediğini açıkladılar.

KOMİSYON RAPORU VE RET KARARI

Bütün bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz hafta perşembe günü 16-01-2009 tarihinde Selimpaşa, Araptepe Mevkii, 2-5-6 Pafta, 9374 parseldeki Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Mülteci Kampı olarak planlanması düşünülen yerin dosyası İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk kez gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, Başkanvekili Metin Karakaş ile Komisyon üyeleri Mustafa Demirkıran,  Z.Nurdoğan Yüzbaşıoğlu, Veli Sarıkaya, Temel Yaz, Atalay Oğul, Gülabi Kazma, Hüseyin Avni Sipahi tarafından konu ile ilgili hazırladıklar 77 nolu, 16–01-2009 tarihli, 2008/3271-3541 dosya hakkında hazırladıkları komisyon raporunu meclise sundu. Mülteci Kampı olarak bilinen dosya, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun olumsuz olarak sunduğu rapor neticesinde İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından ret edildi.

HÜRHABER ÇUVALLAMAYA BIKMADI

Tüm gelişmeler sonrasında yazdıklarımızın tümünün doğru çıkmasına karşın, Hürhaber Gazetesi dün yaptığı “ İşte belge, işte çuval” başlıklı haberde yine kamuoyunu yanıltmayı sürdürdü. Hürhaber Gazetesi bu kez, Selimpaşa Belediyesi’ne 20- 03 – 2008 tarihinde İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü kanalıyla gönderdiği yazıyı ve konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan olumlu raporu, habere belge olarak gazetede yayınladı.

MECLİS KARARI İLE RESMİ YAZIYI BİLE AYIRAMAYAN GAZETE

Selimpaşa Belediye Başkanlığına 20-03-2008 tarihinde İstanbul Valiliği Emniyet Müdürü kararı ile gelen yazı ile ilgili Selimpaşa Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Planlama Müdürlüğü’ne konu ile ilgili kendilerinden tahsis olarak istenilen yerin durumunu belirten bir bilgi yazısı gönderdi. Bu yazıyı sanki Selimpaşa Belediyesi’nin Mülteci Kampı tahsisine onay veren bir meclis kararı olarak gösteren Hürhaber Gazetesi, bu sefer çok daha kötü çuvalladı. Selimpaşa Belediyesi Meclisi’nde Mülteci Kampı dosyasının Yağcıoğlu ve diğer belediye meclis üyelerinin kararı ile geçtiğini yazan Hürhaber Gazetesi, bu konuyla ilgili bir belge yayımlama yerine Büyükşehir Belediye Meclisi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün olumlu görüşünü Selimpaşa Belediye Meclisi’nin olumlu görüşü olarak yansıttı.

SELİMPAŞA BELEDİYE MECLİS KARARI NEREDE?

Mülteci Kampı dosyasının Selimpaşa Belediye Meclisince görüşüldüğü ve Ahmet Yağcıoğlu ile birlikte partisindeki belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildiğini belirtip, bu kararın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine havale edildiğini iddia eden Hürhaber Gazetesine iki yalanlama daha geldi.

YAĞCIOĞLU VE KARAKAŞ MECLİS KARARINI YALANLADI

Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu belediye meclisinden böyle bir kararın geçmediğini belirterek şunları söyledi: “Biz mecliste böyle bir karar almadık. Meclis kararlarımız resmidir ve herkese açıktır. Ne zaman alındığı iddia ediliyorsa gelsinler baksınlar. Belediye meclis kararları her belediye meclis üyesi istediği zaman alabilir. Eğer böyle bir karar aldıysak niçin bu olayı engellemek için mücadele edelim.”

KARAKAŞ “ BÜYÜKŞEHİRE BÖYLE BİR KARAR GELMEDİ”

Hürhaber Gazetesi’nin Mülteci Kampı dosyasının Selimpaşa Belediye Meclisince görüşüldüğü ve Ahmet Yağcıoğlu ile birlikte partisindeki belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildiğini belirtip, bu kararın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine havale edildiği iddia etmesi üzerine görüştüğümüz Silivri Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanvekili Metin Karakaş kendilerine böyle bir belge gelmediğini belirterek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesine böyle bir belge gelmedi. Selimpaşa Belediye Meclisi’nin böyle bir karar almaya zaten yetkisi yok. Selimpaşa Belediyesi bize sadece yerin durumu ile ilgili bir bilgi yazısı gönderdi. Bizde bu yazı ile birlikte ilgili komisyonlardan görüş aldık. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü dosya ile ilgili olumlu görüş verdi. Fakat burada önemli olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporudur. Biz komisyon olarak böyle bir planın buraya uygulanmasının mümkün olmadığını tespit ettik ve olumsuz rapor verdik Bizim raporumuz doğrultusunda da geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisi Mülteci Kampı Dosyası’nı oy birliği ile reddetti. Konu tamamen kapanmıştır. İddia edildiği gibi ne bu plan daha önce meclise gelmiştir ne de Selimpaşa Belediye Meclisi bu konu ile ilgili bir karar almıştır.”

HADİ MECLİS KARARINI YAYINLAYIN

Hani bu karar İstanbul Büyükşehir Meclisi’nden geçmişti? Hani bu karar askıya çıkmıştı? İki iddianızda da çuvalladınız. Şimdi Selimpaşa Belediye Meclisi’nin böyle bir kararının bulunduğunu iddia ediyor ve Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu ile belediye meclis üyelerinin mecliste bu karara olumlu oy kullandığını iddia ediyorsunuz. Hadi gösterin meclis kararını bizde Değişim Gazetesi olarak bir gün sonra “ Çuvalladık” diye manşet atalım. Milleti aptal yerine koyarak gerçekleri gizleyip, olmamış bir şeyi olmuş gibi göstererek kamuoyunu yanıtlığınız için eğer siz bu belgeyi yayınlayamazsanız sizde adam gibi çıkın kamuoyundan özür dileyin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol