Silivri Facebook
banner88

Hüseyin Turan AK Parti İl yönetiminde

Metin Külünk'le AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yarışına giren mevcut başkan Aziz Babuşçu yeniden başkan seçildi Babuşçu’nun listesinde Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan’da yer alıyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığına, Aziz Babuşçu yeniden seçildi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Cumartesi günü yapılan AK Parti İstanbul 3. Olağan İl Kongresi’nden; Adaylardan Metin Külünk 157 oy alırken, Aziz Babuşçu 463 oyla yeniden İl Başkanlığına seçildi. Aziz Babuşçu’nun listesinde yer alan alan Silivri Eski Belediye Başkanı Hüseyin turanda bulunuyor. Turan aynı zamanda Genel Merkez delegeliğine de girmeyi başardı.

KARDEŞLİĞİMİZ KAZANDI

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yeniden seçilen Aziz Babuşçu, ''Kongrede kardeşliğimiz kazanacak demiştim. Başından beri bunu söyledim, bunu savundum. İşte kardeşliğimiz kazandı'' dedi.
Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki AK Parti İstanbul 3. Olağan İl Kongresi'nde, sonuçların açıklanmasının ardından Aziz Babuşçu ile Metin Külünk birlikte sahneye çağrıldılar.
Kendisini destekleyenlerin, ''Dik dur, İstanbul seninle'' sloganları arasında konuşmaya başlayan Külünk, ülkede demokrasi ve özgürlük için vargücüyle çalışmayı sürdüreceğini söyledi.
''Bizim kitabımızda darılmak, küsmek ve yılmak olmaz. Biz yine (parti içi demokrasi, hukuk ve adalet) diyeceğiz'' diyen Külünk, kazananların yolları ve bahtlarının açık olmasını dilediğini bildirdi.
Külünk, daha sonra 3 kez ''Şahit ol ya Rab'' diyerek, mikrofonu görevliye verdi.
Külünk'ü destekleyenlerin protestoları arasında konuşmaya başlayan Babuşçu da, ''(Kongrede kardeşliğimiz kazanacak) demiştim. Başından beri bunu söyledim, bunu savundum. İşte kardeşliğimiz kazandı. Mübarek olsun'' dedi.
Daha sonra birbirlerine sarılan Külünk ile Babuşçu, sahneden birlikte indiler.
Bu arada spor salonunun dışında kimi partililerle biraraya gelen Külünk, il başkanlığına aday olma gerekçelerini anlatarak, siyasetin uzun bir yürüyüş olduğunu ve bu ülkede siyaset yapmayı sonsuza dek sürdüreceklerini kaydetti.
Öte yandan, kongre sırasında oy sayımına geçilmeden önce Külünk'ü destekleyenler türlü sloganlar attılar. Bu kişiler, slogan atılmaması yönündeki uyarılara da tepki gösterdiler. Görevliler ve kimi partililerin bu kişileri sakinleştirmeye çalıştıkları görüldü.

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol