Silivri Facebook
banner88

İKİ ÜNİVERSİTE YOLDA

Çalışmaların startını verildiğini ifade eden Işıklar, Eski Başkan Hüseyin Turan’ın çalışmalarını başlattığı iki üniversitenin yapımı konusunda çalışmaları titizlikle sürdürdüklerine dikkat çekti. Işıklar, “Silivri artık kimliğini bulmalı. Bu şehrin bir hedefi olmalı. Bu kent üniversite şehri olmalı. Bu üniversiteleri Silivri’ye getirmek boynumuzun borcudur” dedi.
Geleceğimizi planlamak zorundayız Işıklar açıklamalarında görev süresi içerisinde yapılan planlamalar hakkında bilgi verdi. Tüm yönleri ile ilçenin avantajlı noktalarına değinen Işıklar, Silivri’nin gelecek planlamasının yapılması zorunluluklarına dikkat çekti. Üniversite projeleri ile ilgili de konuşan Başkan Işıklar tüm kesimlerin bu projeye destek vermesi çağrısında bulundu.
Projeler detaylandırılıyor Silivri’de iki ayrı üniversitenin fakülte veya kampuslerinin kazandırılması için çalışmaları detaylandırdıklarını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “30 Temmuz’da da 25 binlik taslak planlarıyla ilgili Tepebaşı’nda bir toplantıya katıldı belediyemiz. Özellikle üniversite alanlarıyla ilgili. İstanbul Üniversitesi’ne alternatif alanlarla ilgili bir yer sunduk. Bu konuda daha derinlemesine bir çalışma yapıyoruz. Bu ön dosyamızdı. Daha detaylı bir dosya hazırladık. İstanbul Üniversitesi’ne sunmak istediğimiz 25 binlik planı, üniversite alanı olarak işletmek istiyoruz. Bu projenin olma ihtimali çok yüksek. Ama diyelim ki olmadı, burası üniversite alanı olarak kalsın. Silivri’nin çok önemli yerlerinin, üniversite ve eğitim alanı olarak işlenmesini istiyoruz. Bunlar bizden sonra rant olarak kullanılmasın. Listede bulunan Alipaşa’daki, Gümüşyaka’daki, Fener’deki yeri, bizim meradaki yerimiz daha sonra birilerine rant olarak satılmaya kalkılmasın. Başka amaçlar için kullanılmasın. Biz bu yerleri kentimizin geleceği açısından bağlansın istiyoruz. Silivri’nin hizmet sektörlerinin geliştiği bir üniversite şehri haline gelsin istiyoruz” dedi.
Valilikten destek istendi Işıklar açıklamasında İstanbul Valisi Muammer Güler ile üniversite projeleri üzerine iki kez istişarede bulunduklarını ve destek talep ettiklerini söyledi. Başkan Işıklar açıklamasında, “İstanbul Valimiz Muammer Güler ile de yaptığımız görüşmede çok net söyledik. Kendisine iki rica için gittim. Türk- Alman Üniversitesi ile ilgili karar Bakanlar Kurulu’nun onayından sonra Resmi Gazete’de yayınlandı biliyorsunuz. Valimizin, üniversiteler için bize yardımcı olması, kamuoyu oluşturması açısından destek istedim. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı danışmanı da dahil kendileriyle görüşme halindeyiz. Hükümetimiz Bakanlar Kurulu kararı da çıktığı için artık biz bu konuda bir start vermiş durumdayız” ifadelerine yer verdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kamuoyunun da bu konuda kendilerine destek olmasını istediğini ve bu desteğin önemine dikkat çekti. Işıklar, “Bütün kamuoyuna sesleniyorum. Bu konuda gerekli toplantıları yapacağız. Özellikle Kaymakamı Bey’i, Silivri İşadamları Derneği, Silivri’nin diğer sivil toplum örgütleri artı basını, medyası hepimiz elbirliği ile muhalefetiyle iktidarıyla artık bu üniversiteleri buraya getirmek, bizim boynumuzun borcu olmuştur” dedi.
Hangi fakülteler olacak? Silivri’ye yapımı planlanan üniversiteler ile ilgili, içinde barındırılacak fakülteler hakkında planları da kamuoyu ile paylaşan ve bilgi veren Işıklar, açıklamasında “Türk-Alman Üniversitesi Silivri’ye gelirse hangi fakülteleri kapsayacak; Hukuk, Fen, İktisadi ve İdari Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi gibi kalitesi çok yüksek bir eğitim kurumu olacak. Silivri’de kurulacak olan Türk-Alman Üniversitesi’nin anlamı şu: Herhangi bir vakfın, siyasi görüşün, belli bir ideolojiyi taşıyan görüşün üniversitesi değil. Tamamen devlet üniversitesi olacak. Bundan hiçbir kaygı duymamak lazım. Buna sahip çıkmamızı gerektiren en önemli unsur hükümetimizin, devletimizin denetiminde olacak bir karar” dedi.  
Tüm kolaylıklar sağlanacak Türk-Alman üniversitesinin protokolü ile ilgili olarak yapılan protokol gereklerine bağlı kalacaklarını ifade eden Işıklar, bu konuda üzerlerine düşen her şeyi ve tüm gereklilikleri sonuna kadar yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı. Işıklar açıklamasında “Devletimiz de üniversite eğer buraya yapılırsa demiş ki:” Madde 8’de Türk tarafı üniversitenin kurulması için gerekli araziyi, binayı, altyapıyı sağlayacak.”  İşte biz buna talibiz. Gerekli bina ve altyapıyı sağlamaya Silivri Belediyesi olarak talibiz” dedi.
Arıkan ve İÜ aracılığı
 Gerçekleştirdiği önemli bir aracılık görevine de açıklık getiren Başkan Işıklar, “Ayrıca Arıkan Üniversitesi’nin yarım kalan yatırımını ben İstanbul Üniversitesi’ne teklif ettim, İbrahim Bey’in görüşünü de alarak. “Bir işbirliği yapabilir misiniz? Uzmanlık üniversitesi kurulabilir mi burada? Sadece tıp olan bir uzmanlık üniversitesi burada kurmak mümkün mü?” diye bir öneriyle İbrahim Bey’e bahsettim. Sonrasında İstanbul Üniversitesi rektör yardımcılarına da konudan söz ettim. İbrahim Bey, burayı görmeye gelecekler. İbrahim Bey bir kahvaltı toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıda İbrahim Bey’in yarım kalan yatırımını İstanbul Üniversitesi ve Arıkan Üniversitesi işbirliğinde bir uzmanlık üniversitesine dönüştürebilir miyiz, diye bir arabuluculuğu üstlendim ve çok güzel bir sonuç aldım. İkisini bir araya getiriyorum. Bir belediye başkanı olarak bu yatırımı realize ettirebilirsem çok mutlu olacağım. Silivri’ye gerçekten büyük bir istihdam kazandırmış oluruz” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol