Silivri Facebook
banner88

İnsan zehirlemenin cezası 140 TL...

Haber:Cihangir Davutoğlu


ALİPAŞA Mahallesi, Fatih Erkoç Sitesi yanında bulunan Özyılmazlar Emlak İnşaat Nakliye Turizm Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.nin, naylon, tela, kağıt, pvc, plastik,tekstil artıklarını ayrıştırarak, arta kalan malzemeleri yaktıkları ve çıkarttıkları zehir dolu dumanları ile çevreyi kirlettikleri tespit edildi. Ancak, Belediye Encümeni tarafından verilen 140 TL para cezası vatandaşlar tarafından çok yetersiz bulundu “ insan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı’’ diyen vatandaşlar konunun takipçisi olacaklarını belirterek daha ağır ceza verilerek, caydırıcı olmasını talep ettiler. Silivri Belediye Encümeni’nin 27/03/2009 tarihli 181 karar no 16 sıra nolu kararı aynen şöyle: Belediyemiz Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü Elemanınca ve Zabıta Memurlarınca 13.03.2009 tarihinde yapılan kontrolde;
İlçemiz, Alipaşa Mahallesi, Fatih Erkoç Sitesi yanı Pekmek Alçağı mevkiinde faaliyet gösteren Özyılmazlar Emlak İnşaat Nakliye Turizm Gıda. San. Ve Tic. LTD. Şti.nin geri dönüşüm işi yaptığı, bölgede bulunan fabrikalardan topladıkları naylon, kağıt, tela, pvc, plastik, demir, tekstil atıklarını ücret ödeyerek aldıkları ve tesislerinde ayrıştırma yaptıkları, ayrıştırmadan arta kalan malzemeleri ise yakmak suretiyle bertaraf ettikleri çıkarmış olduğu duman hava kirliliğine neden olduğu ve bu durumun çevre ve insan sağlığı açısından sakınca yarattığı tesbit edilmiştir.
Adı geçen 718 035 8170 Vergi no’lu Özyılmazlar Emlak İnşaat Nakliye Turizm Gıda San. Ve Tic Ltd. Şti’ne, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince 140.00 TL para cezası takdir edilmesi ile uyarılmasına, aynı konunun tekerrürü halinde çevre kanunu gereğince daha ağır para cezası takdir edileceği gibi kanuni işlem yapılması yoluna gidilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi. Denmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol