Silivri Facebook
banner88

İnsanlık ayıbı!

Haber:Müge CESUR

Dün akşam saatlerinde sahilde bulunan  Şuayp Çay Bahçesinde bir insanlık ayıbı yaşandı. Çanta Huzur Evinden kaçan 70-75 yaşlarındaki Hasan Hüseyin Kardeşler, hiçbir görevli ekip  gelmediği için saatlerce  perişan bir halde çay bahçesinde oturmak zorunda kaldı. 
Daha önce Silivri’de yaşayan ve belediye tarafından yerleri  istimlak edilen kardeşlerin Çanta Huzur Evine yerleştirildiğini söyleyen vatandaşlar bu duruma tepkisiz kalamadı. Çay bahçesi çalışanlarının söylediklerine göre yaşanan bu olay ilk değil. Daha öncede sık sık bu durumla karşılaştıklarını söyleyen çalışanlar Çanta Huzur Evinin güvenliğinin yetersiz olduğunu belirtti.

Sadık Kula: “Öğleden  beri hiçbir yetkili gelmedi”

Alipaşa Mahallesi Ak Parti Sandık Başkanı Sadık Kula yaşanan olayın insanlık ayıbı olduğunu söyleyerek “Sabahtan beri zabıtaya,emniyet müdürlüğüne haber veriyoruz gelen giden yok. İkisi de birbirine yönlendiriyor. Bu insanlara yazık günah.Jandarmada bir şey yapmadı. Huzur evinden istedikleri gibi girip nasıl çıkabiliyor anlamak mümkün değil. Bir an önce birileinin bu güvenlik olayına bir dur demesi gerek. ”Dedi.

Çay Bahçesi çalışanı Yasin Polat: “Huzurevinde güvenlik yok”


Çay Bahçesi çalışanı Yasin Polat ise “İlgili yerlere bilgi verdik. Her aramamızda ‘Bunlar buranın vatandaşı değil.Kavga varsa kavgaya geliriz biz bu işlere bakmıyoruz’ diyorlar. Öğleden beri perişan bir haldeler. Tuvalete de kalkamadıkları için kötü koku içerisinde insanlarda oturamadı. Dışarı atmaya vicdanımız el vermiyor. Bu yaşlı insanlar hep burada. Huzurevinde güvenlik önlemi alınmasa böyle kaçmaya devam edecekler.” Dedi.
Olay yerine gelen emniyet güçleri ise olayı haber veren basın mensuplarına karşı tepkili davrandı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol