Silivri Facebook
banner88

''İnsanlık dışı bu vahşeti ve sorumlularını kınıyoruz''
 
Kaynak:Değişim Gazetesi
 
CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, yazılı bir basın açıklamasında bulunarak on beş yıl önce yaşanan Sivas- Madımak katliamının yıldönümünde, yaşanan vahşeti kınadıklarını belirtti. Yaşanan olayın insanlık dışı olduğunu belirten Yıldırım açıklamasında “Bundan 15 sene önce 37 canın diri diri yakılmasında başrolü oynayanlar, bugün ne yazık ki gerici AKP kadrolarının temel taşları arasında yer almaktadır” dedi. Yıldırım’ın yapmış olduğu basın açıklaması şu şekilde;
“Sivas'ta 1993 yılında meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği olaylar, aradan geçen 15 yıla rağmen hâlâ tartışılıyor. O akıl almaz insanlık katliamının öncesi hala karanlık..
 
Ülkemizin, halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanımızın katledilişinin yıldönümünde aynı odaklar; hâlâ ayrımcı, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek Halkların kardeşçe bir arada yaşamasını engellemeye çalışmaktadırlar.
Bu anlayış bir yandan Sivas’a ve ülkemize gericiliği, ırkçılığı, şiddeti ve savaşı dayatırken; bir yandan da işsizliği, yoksulluğu, açlığı ve sefaleti insanlara yaşama biçimi olarak sunmaktadır. IMF patentli paran kadar sağlık, sosyal güvenlik, eğitim ve kamu hizmeti politikalarını halkımıza ve emekçilere reva görmektedirler.
 
Bu katliamın temelinde 15 yıldır belirttiğimiz gibi, Maraş’ta, Çorum’da, Taksim’de ve ülkenin her yanında terör estiren gerici- ırkçı  faşist odaklar var. Yine bu katliamın arkasında hak alma mücadelesini bastırmak var. Susurluk’ta, Şemdinli’de, Trabzon’da, İstanbul’da, Malatya’da suçüstü yakalanan kirli ilişkiler var.
Kandan beslenen bu zihniyet bugün ülkede hakim kılmaya çalıştığı linç kültürü ile gerçekleştirdiği Malatya’daki yayınevi ve İstanbul’da Hrant DİNK’in katliamını; Trabzon’da, Eskişehir’de, Antalya’da, Erzincan’daki saldırıları; yine Sakarya’da ikinci Madımak olayı olarak tarihe geçebilecek bir olayı meşru görmekte, bunu da halkın milliyetçi duyguları ve duyarlılığı açıklayabilmektedir.
 
Sivas’ta diri diri yakılan 37 aydınımızın acıları hala tazeyken, yaşanan olaylar bir insanlık ayıbıyken, birileri bu ayıbı meşru kılma çabasına girmiştir. Birçok Alevi kuruluşunun müze haline getirilmesini istediği Madımak Oteli, sanki bilinçli bir gönderme yapılmak istenirmişçesine lokantaya çevrilmiştir.
Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Alevi kardeşlerimizin taleplerinin yerine getirilmesini, bu insanlık ayıbına bir an önce son verilmesini istiyoruz.
Biz, bu topraklar üzerinde yaşayan farklı etnik kimliklere sahip tüm vatandaşlarımızın, bir arada ve eşitçe yaşayabilmelerini istiyoruz.
 
Biz, laik bir devlet anlayışıyla, hangi dine ve mezhebe mensup olursa olsun, bu topraklar üzerinde yaşayan yurttaşlarımızın, inançlarını diledikleri gibi ve özgürce yaşayabilecekleri bir Türkiye istiyoruz. Cumhuriyet Halk partisi olarak verdiğimiz mücadelenin temelinde de bu anlayış yatmaktadır.
 
Bundan 15 sene önce 37 canın diri diri yakılmasında başrolü oynayanlar, bugün ne yazık ki gerici AKP kadrolarının temel taşları arasında yer almaktadır. Biz, ülkemizin bu ayıptan kurtulması için verdiğimiz mücadeleyi sürdürüyoruz.
On beş yıl önce yaşanan vahşetin yıldönümünde Alevi kardeşlerimizin sesine ses katıyor, insanlık dışı bu vahşeti ve sorumlularını kınıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol